Βίτσας: Διεθνή κυκλώματα διακινητών πίσω από την υπόθεση των Διαβατών

Βίτσας: Διεθνή κυκλώματα διακινητών πίσω από την υπόθεση των Διαβατών

Για ύπαρξη διεθνών κυκλωμάτων διακινητών πίσω από τον άτυπο καταυλισμό προσφύγων που είχε στηθεί στα Διαβατά έκανε λόγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό News24/7 ο κ. Βίτσας είπε ότι η υπόθεση των Διαβατών «τελείωσε μέσα σε δύο μέρες με τον καλύτερο τρόπο» και οι άνθρωποι αυτοί, που «υπήρξαν θύματα παραπληροφόρησης», επέστρεψαν στις δομές φιλοξενίας.

«Μόνη πηγή αλήθειας είναι η ελληνική πολιτεία και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ» πρόσθεσε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πίσω από αυτή την ιστορία κρύβονται συμφέροντα διακινητών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και στην Τουρκία. «Είναι διεθνή κυκλώματα, διεθνείς εγκληματικές συμμορίες. Ψάχνοντας τα ίχνη στο διαδίκτυο θα βρούμε έναν σέρβερ ενδεχομένως και σε άλλη ήπειρο, στην Αμερική, στην Ασία ή σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Το 2018 συνελήφθησαν 350 διακινητές, βαποράκια-διακινητές τους λέω εγώ, ανάμεσά τους θα δείτε όλες τις φυλές του κόσμου. Στη Σάμο όπου θα πάω αύριο υπάρχουν κυκλώματα» είπε.

Ερωτηθείς για την πανελλαδική συνάντηση για την «Προοδευτική Συμμαχία» που πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι, ο κ. Βίτσας ανέφερε πως «ήταν η καλύτερη δημοσκόπηση». «Υπήρχαν πούλμαν από Περιστέρι, από Ζωγράφου, από περιοχές της Αττικής, δεν υπήρξε κινητοποίηση στην επικράτεια, στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό υπήρξε τέτοια κινητοποίηση, μέχρι και από το εξωτερικό ήρθαν. Αυτά τα αστεία δεν μειώνουν την τρομερή επιτυχία της συγκέντρωσης» σημείωσε.

Απαντώντας στις επικρίσεις για την προχθεσινή εκδήλωσε είπε ακόμη πως «οι πράσινες σημαίες είναι σημαίες της οικολογίας, δεν είναι σημαίες του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει δύναμη της ριζοσπαστικής αριστεράς». «Δεν είναι πολιτικό μας πρότυπο ο Ανδρέας Παπανδρέου. Υπήρξε μια περίοδος που ενέπνευσε ελπίδα στο λαό, αξιοποιούμε όλες τις παρακαταθήκες που υπάρχουν στον προοδευτικό χώρο, όμως οι ανάγκες της ιστορικής συγκυρίας είναι διαφορετικές» παρατήρησε για να καταλήξει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ και θα επιδιώκει συνεργασίες πάνω σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα».

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software