Πολιτική κόντρα για τη δήλωση ότι ''η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού''

Πολιτική κόντρα για τη δήλωση ότι ''η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού''

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση που προκλήθηκε με αφορμή τη δήλωση του πρώην υπουργού δικαιοσύνης και βουλευτή της ΝΔ Χ. Αθανασίου ότι η μίζα εμπίπτει στα καθήκοντα του θεσμικού ρόλου του υπουργού. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από το γραφείο πρωθυπουργού ενώ σε οξύ τόνο κινήθηκαν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας και η διευκρινιστική δήλωση του ίδιου του βουλευτή.

Η επίμαχη δήλωση:

Κυβερνητικά πυρά

Με αφορμή την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, το Μαξίμου σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι «Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τον σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis». Μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για το εάν « υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Η απάντηση της ΝΔ
 
«Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες».
 
Σε διευκρινιστική δήλωση υποχρεώθηκε ο γαλάζιος βουλευτής
 
«Απομόνωσαν μια φράση μου για να ερμηνεύσουν  τη δήλωσή μου πως τάχα θεωρώ ότι οι Υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες», τόνισε ο βουλευτής. Και πρόσθεσε: «Στη μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου, απομόνωσαν τη φράση “η μίζα είναι στα καθήκοντα του Υπουργού” ώστε να ερμηνεύσουν τη δήλωσή μου πως τάχα θεωρώ ότι οι Υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες και να παραμένουν ατιμώρητοι».

Powered by TUODY Software