Κρήτη: Αυτός είναι ο 59χρονος που ασελγούσε σε ανήλικο

Κρήτη: Αυτός είναι ο 59χρονος που ασελγούσε σε ανήλικο

 Δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 59χρονου Κυριάκου Καινουργιάκη του Νικολάου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατ΄εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιών κατ΄εξακολούθηση, με παθόντα ένα αγόρι που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη.

Ο 59χρονος, γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο και η δημοσιοποίηση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, θα διαρκέσει ένα μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη. Ο σκοπός της δημοσιοποίησης των στοιχείων του Κυριάκου Καινουργιάκη, σημειώνεται δε πως είναι «η προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, παρακαλούνται οι πολίτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να επικοινωνούν με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, τηλεφωνικά στους αριθμούς 28210-25703 και 2810-274211 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 59χρονος έχει ήδη προφυλακιστεί για όσα κατηγορείται μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με το cretapost, στα Δικαστήρια παρίσταντο μέλη της οικογένειας του 59χρονου, ενώ η σύζυγός του στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκισή του κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές εξετάζουν και στοιχεία για την υπόθεση που προέκυψαν από ημερολογιακές καταγραφές του ανήλικου αγοριού, το οποίο – σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί – είχε πέσει θύμα των άρρωστων ορέξεων του από το 2016.

Η νέα σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου στην Κρήτη, είχε σημειωθεί σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software