Μητσοτάκης: Τέλος στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

Μητσοτάκης: Τέλος στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

Τη βεβαιότητά του για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημειώνει πως για πρώτη φορά από το 2010 οι κάλπες δεν θα αποτελέσουν πηγή αβεβαιότητας για τις αγορές. 

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Politico, o αρχηγός της Ν.Δ. υπόσχεται άμεση προώθηση πολιτικών για προσέλκυση επενδύσεων μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

«Με όλα όσα έκανε και δεν έκανε ο Τσίπρας η ανάπτυξη είναι στο 2% - φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η ανάπτυξη με μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις» σχολιάζει, ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί «ανάπτυξη 3-4% για σειρά ετών» προκειμένου να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα και να αποκαταστήσει το 25% του ΑΕΠ που χάθηκε την περασμένη δεκαετία.

Παράλληλα δεσμεύεται να εδραιώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς, ανακοινώνοντας το σχέδιό του «για μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς, που όπως λέει, θα λειτουργεί με τα δεδομένα του ΟΟΣΑ.

Επαναλαμβάνει, τέλος, ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι να προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση για να μπει ένα τέλος «στην υπερβολική φορολόγηση της μεσαίας τάξης». Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα ποτά, όπως εξηγεί.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης λέει:

«Αυτά τα σχόλια ήταν άκρως μικροπρεπή. Το ίδιο είναι και το γεγονός ότι ο Τσίπρας συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του λέγοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα, που βάζει άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά του». 

Powered by TUODY Software