Ένταση στα Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν κτίριο!

Ένταση στα Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν κτίριο!

Σε ανακατάληψη κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το βράδυ της Παρασκευής (03.05.2019) προχώρησαν.

Η ομάδα των των συγκεκριμένων ατόμων εισήλθε στο χώρο από ένα παράθυρο ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη γύρω περιοχή. 

Το κτίριο εκκενώθηκε στις 18 Απριλίου έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση όταν και απομακρύνθηκαν 68 αλλοδαποί, πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν βρει προσωρινή στέγη.

Διαβάστε: Εξάρχεια: Εκκένωση δύο κτιρίων, 68 προσαγωγές, τρεις στυλλήψεις

Στο μεταξύ  το βράδυ της Παρασκευής, σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου ανέβηκε κείμενο μέσω του οποίου γινόταν η ενημέρωση για την ανακατάληψη του κτιρίου και καλούσε κόσμο σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από αυτό.

Στο κείμενο που υπογράφει η «Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών/τριών και Διεθνιστών Συντροφισσών/ων» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το ‘χαμένο’ έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42».
 

Powered by TUODY Software