Καιρός: Μάιος με βροχές, συννεφιές και... ηλιοφάνεια

Καιρός: Μάιος με βροχές, συννεφιές και... ηλιοφάνεια

Βελτίωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή, που αναμένεται νέα μεταβολή, προβλέπει μέσω ανάρτησης του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου. 

Ο γνωστός μετεωρολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ κάνει, πάντως, λόγο και για μερικά διαλείμματα στην καλοκαιρία, τα οποία θα συνοδευτούν από συννεφιά και βροχές. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση:

Την Τετάρτη οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε όλη τη χώρα και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές.

Την Πέμπτη αναμένεται παροδικά αυξημένη συννεφιά κυρίως στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια όπου δεν αποκλείεται το απόγευμα, κυρίως στα βόρεια, να ψιχαλίζει και να βρέξει τοπικά και για λίγο.

Το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες μικρής γενικά όμως διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγα σύννεφα και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από νότιες νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις γύρω στα 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη και στα ορεινά.

Για την Παρασκευή προβλέπονται λίγα σύννεφα τοπικά αυξημένα στην κεντρική και την Βόρεια Ελλάδα όπου κυρίως στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά καλός καιρός με λίγα σύννεφα τοπικά μόνο αυξημένα. Οι άνεμοι από νότιες νοτιοδυτικές και πάλι διευθύνσεις Όχι πάνω από 3 με 4 το πολύ τοπικά έως και 5 μποφόρ.

Το Σάββατο θα έχουμε αρκετά καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας και λίγες αραιές συννεφιές στα κεντρικά κυρίως και τα βόρεια τμήματα της Ελλάδας. 

Όπως, τέλος, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή του καιρού μετά τις 12 Μαΐου.


Powered by TUODY Software