Δούρου: Έργα ουσίας χωρίς φωτογραφίες και χειροκροτήματα

Δούρου: Έργα ουσίας χωρίς φωτογραφίες και χειροκροτήματα

«Η πολιτική "μήτρα" της εθνικής κακοδαιμονίας είναι συγκεκριμένη. Και φυσικά, "τεκνοποίησε" και στην Αυτοδιοίκηση, εκπροσώπους του πιο γκρίζου χθες, που γνώρισε η πατρίδα μας», τονίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα για το διακύβευμα των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνέντευξη της, στην εφ. Finance & Markets Voice.

 «Δεν πρέπει», προσθέτει, «να επιτρέψουμε με την ψήφο μας να ξαναπέσει η Αττική στα χέρια εκείνων που την άφησαν αθωράκιστη για δεκαετίες και την ίδια στιγμή πρωταγωνίστησαν στην εθνική χρεοκοπία της πατρίδας μας». 

Σχολιάζοντας την «έλλειψη προβολής των 1.259 έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,7 δισ. ευρώ», της θητείας της είτε από την Περιφέρεια είτε από την κυβέρνηση, η Ρ. Δούρου, αφού σημειώνει ότι είναι κατανεμημένα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και οι πολίτες τα βλέπουν και τα βιώνουν στην καθημερινότητά τους, επισημαίνει ότι «Αυτοί είναι οι καλύτεροι και αυθεντικοί πρεσβευτές του έργου μας και ταυτόχρονα, η καλύτερη ασπίδα μας απέναντι στα fake news και την αλλοίωση της πραγματικότητας, που με προχωρημένο θράσος επιχειρούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».

Όπως αναφέρει η ίδια, για τις τραγωδίες στη Μάνδρα και στο Μάτι και την πρόσφατη επαναφορά της τελευταίας «με τη... βοήθεια συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού», «οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές, μόνο συνδράμουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος» και επισημαίνει ότι «εδώ υπήρξε μία πρωτοφανής στοχοποίηση με παραπληροφόρηση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Χωρίς αιδώ, χωρίς σεβασμό στα θύματα και τους συγγενείς τους….». 

Ο καλύτερος φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων, υπογραμμίζει η Ρ. Δούρου είναι να θωρακίζουμε την Αττική για να μην ξαναθρηνήσουμε νεκρούς. Αυτό κάνουμε εδώ και 4,5 χρόνια ενώ έχουμε προτείνει την υιοθέτηση συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης για «fast track» διαδικασίες σε επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα.

Για τα αντιπλημμυρικά στη Μάνδρα που σχεδιαστήκαν και υλοποιούνται στο πλαίσιο των 167 παρόμοιων έργων, ύψους μισού δισ. ευρώ, σε όλη την Περιφέρεια, η περιφερειάρχης επισήμανε ότι τα δύο κρίσιμα, η εκτροπή της Αγίας Αικατερίνης και η διευθέτηση του χειμάρρου Σούρες με τη νέα χάραξη της Παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, εκκρεμούσαν για δεκαετίες και δρομολογήθηκαν το 2014 και ολοκληρώνονται τούτες τις ημέρες, χάρη στη συντονισμένη δουλειά αιρετών και υπηρεσιακών της Περιφέρειας, που αντιμετώπισαν όλες τις χρόνιες παθογένειες, δυσλειτουργίες και γραφειοκρατίες.

Αναφορικά με «τα 360 εργοτάξια που λειτουργούν σήμερα, με επιπλέον 91 σε φάση ολοκλήρωσης και άλλα 117 έτοιμα να ενεργοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα», η κ. Δούρου ενημερώνει ότι ήταν «συνειδητή επιλογή εμάς, να επενδύσουμε σε μικρά και μεγάλα έργα ουσίας, που απλώθηκαν στο λεκανοπέδιο, ως μια παρέμβαση για κάθε γειτονιά, για να έχουν όλοι μία μικρή έστω, βελτίωση στην καθημερινότητά τους, ενώ παράλληλα ενισχύεται και η τοπική οικονομία, σε μία περίοδο εθνικής χρεοκοπίας σαν και αυτή που βιώσαμε την τελευταία δεκαετία.

Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται για τον ΧΥΤΑ Φυλής η περιφερειάρχης σημείωσε ότι με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο και ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός στοχεύει να μπει τέλος στην παρωχημένη πρακτική των ΧΥΤΑ και της ταφής των απορριμμάτων. «Η δική μας διοίκηση αποκατέστησε Χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, που στοίχιζαν πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», τόνισε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software