Κόκκαλης από Κορυσχάδες: Να αντιμετωπίσουμε την νέα άνοδο του φασισμού

Κόκκαλης από Κορυσχάδες: Να αντιμετωπίσουμε την νέα άνοδο του φασισμού

"Το Εθνικό Συμβούλιο αποτελεί μια πολύ μεγάλη στιγμή της ελληνικής δημοκρατίας, μια κορυφαία στιγμή πολιτικής αντιπροσώπευσης και σεβασμού της λαϊκής κυριαρχίας, μια απόδειξη ότι όταν ο προοδευτικός κόσμος ενώνεται, πρωτοπορεί κοινωνικά και ιδεολογικά" δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, στην επέτειο των 75 χρόνων από την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στο δημοτικό σχολείο Κορυσχάδων Ευρυτανίας.  

Πρόσθεσε ότι "οι παππούδες μας αγωνίστηκαν κατά του ναζισμού και του φασισμού και εμείς, τα εγγόνια, ως πολίτες της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι από τα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου, τη νέα άνοδο του φασισμού".

Επισήμανε, πως η σημερινή ημέρα, συμπίπτει και με την Ημέρα Μνήμης από τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που πυροδοτήθηκε από την σταδιακά αυξανόμενη ανάδυση και επίδραση ενός άλλου εθνικισμού, του τουρκικού, οδηγώντας στη φυσική εξόντωση, στον αφανισμό και στον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες".

"Είναι ένα πρωτογενές έγκλημα, επειδή ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι", τόνισε.

"Ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με θυσίες", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, που εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής στην εκδήλωση.

Τόνισε ότι "δεν αγιογραφούμε την Ιστορία, αλλά στεκόμαστε μαχητικά απέναντι στον ιστορικό αναθεωρητισμό" και "δεν επιτρέπεται να λησμονούμε ότι όσοι θυσιάστηκαν είχαν σταθερή στοχοπροσήλωση έναντι στο μισάνθρωπο ναζισμό".

Κάνοντας μια ιστορική αναφορά στα γεγονότα της εποχής αναφέρθηκε σε όσους πολέμησαν κατά του ναζισμού οι οποίοι ήταν, όπως είπε, "απλοί άνθρωποι από τα σπλάχνα του λαού, μαζί με θρυλικές μορφές διανοουμένων της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, όπως ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Άγγελος Αγγελόπουλος, που βρέθηκαν στις Κορυσχάδες".

Δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε τη συνέχιση της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, όπως και για την ουσιαστική συμβολή του Κοινοβουλίου στη διατήρηση της μνήμης μετά και την περσινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Αγράφων και Καρπενησίου για την οργάνωση και εκσυγχρονισμό των δύο σχολείων που λειτουργούν ως μουσεία Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες και τη Βίνιανη

Διαβάστε περισσότερα για την σύγκληση της "Κυβέρνησης του Βουνού"

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software