Σγουρός: Τα μεγαλύτερα προβλήματα του λεκανοπεδίου οφείλονται στην άναρχη δόμηση

Σγουρός: Τα μεγαλύτερα προβλήματα του λεκανοπεδίου οφείλονται στην άναρχη δόμηση

Την άποψη ότι μετά τα όσα συνέβησαν σε Μάτι και Μάνδρα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το διακύβευμα των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής δεν αφορά το χρώμα του χάρτη αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο Γ. Σγουρός.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής αναγνωρίζει ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα του λεκανοπεδίου οφείλονται στην «άναρχη εδώ και δεκαετίες δόμηση και ανάπτυξή». Σημείωσε ότι την περίοδο 2011-2014, στην πρώτη θητεία της αιρετής Περιφέρειας, έγιναν βήματα προς τα εμπρός στην κατεύθυνση της επίλυσής τους. Προσπάθεια που διακόπηκε το 2014, αφού «ο σοβαρός σχεδιασμός έδωσε τη θέση του στον αυτοσχεδιασμό», επισημαίνει διευκρινίζοντας ότι ο συνδυασμός του δεν θα γκρεμίσει ότι "κτίζει", η Ρένα Δούρου αλλά «τον τρόπο με τον οποίο κτίζει».

Δήλωσε «εκ πεποιθήσεως υπέρ της απλής αναλογικής», συμπληρώνοντας ότι διαφωνεί με την προχειρότητα που ψηφίστηκε ο εκλογικός νόμος με συνέπεια να «ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραλυσίας και της ακυβερνησίας».

Για το ενδεχόμενο να εξελιχθεί η εκλογή σε πρόβα εν όψει των βουλευτικών εκλογών ο κ. Σγουρός εκφράζει τη διαπίστωση ότι «τα κόμματα ανέκαθεν ενδιαφέρονταν για τις πολιτικές εντυπώσεις και όχι για την ουσία» σε αντίθεση με τον ίδιο που αναδεικνύει τα προβλήματα με προτάσεις για την επίλυσή τους.

Παρατηρεί ότι δεν κρύφτηκε πίσω από κάποιο κόμμα, όπως κάνουν σήμερα οι κ. Πατούλης και Δούρου, και εκτιμά ότι μετά από 10 χρόνια μνημονίων και μετά τις τραγωδίες που ζήσαμε στην Αττική, σε Μάνδρα και Μάτι, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι το χρώμα του χάρτη, αλλά οι άξιοι και ικανοί αιρετοί.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software