Βενιζέλος: Επιλογή αυτοχειριασμού από Γεννηματά για ΚΙΝΑΛ- Δεν υπάρχει ΝΔ στον ορίζοντα μου

Βενιζέλος: Επιλογή αυτοχειριασμού από Γεννηματά για ΚΙΝΑΛ- Δεν υπάρχει ΝΔ στον ορίζοντα μου

Την πεποίθηση ότι η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με φόντο τη ρήξη του με την πρόεδρο της παράταξης.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την συμπεριφορά της κ. Γεννηματά "επιλογή αυτοχειριασμού" του ΚΙΝΑΛ. Κατηγόρησε την αρχηγό του κόμματος πως σχεδίασε την συνάντησή τους το Σάββατο ώστε να "σταλεί ένα μήνυμα" κι ότι καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης στην πολιτική σκηνή.

Διαβάστε: Μητσοτάκης: Καμία περίπτωση να δείτε τον Βενιζέλο στα ψηφοδέλτια μας


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Η απάντηση ΚΙΝΑΛ στον Ευάγγελο Βενιζέλο
Διαβάστε: "Καρφιά" Γεννηματά κατά Βενιζέλου: Ας διεκδικούσε εκλογή με σταυρό

"Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στα πρόσφατα περιστατικά που οδήγησαν στο διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ:

"Τα περιστατικά είναι πάρα πολύ απλά. Η κυρία Γεννηματά μου τηλεφώνησε την Πέμπτη για να συναντηθούμε το Σάββατο. Υπέθεσα ότι θα ήθελε να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μου πολλές εβδομάδες, είχαμε απλά τυπικές συναντήσεις στα κομματικά όργανα.

Μετά από μια χαλαρή συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η κυρία Γεννηματά μου είπε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της:

1ον:  Ότι έχει αισθητές διαφορές με την δική μου πολιτική

2ον:  Ότι έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένα απλό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ αλλά να έχω ένα ευρύτερο ρόλο

Και τρίτον ότι έχει δεσμευθεί σε τρίτο πρόσωπο την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας".

"Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ. Δεν ήθελαν την παρουσία μου. Ήταν προσχηματικό επεισόδιο η συνάντηση με τη κ. Γεννηματά για να στείλει μήνυμα", υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

"Λένε για αντιβενιζελικό ΚΙΝΑΛ", είπε και πρόσθεσε ότι "πρόκειται για εν ψυχρώ επιλογή αυτοχειριασμού και πως ο ίδιος είναι θύμα μιας προσωπικής σκοπιμότητας της Προέδρου. Μπορεί να είναι μεν δικαίωμα της η επιλογή των προσώπων αλλά επί της στρατηγικής της παράταξης δεν είναι", επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κα Γεννηματά προκατέλαβε το αποτέλεσμα των εκλογών. "Είπε ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη και το Κίνημα Αλλαγής στην αντιπολίτευση. Επιχορηγεί τη ΝΔ και καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της παράταξης", τόνισε, και συμπλήρωσε: "Αντί να μετέχουμε στο στρατόπεδο της νίκης επί του ΣΥΡΙΖΑ , κρατάμε το χέρι του ΣΥΡΙΖΑ στη αντιπολίτευση. Και ξέρουμε ποιος επικρατεί".

Ο ίδιος εξέφρασε τη θλίψη του γι αυτήν την ενέργεια της κ. Γεννηματά ελπίζοντας, όπως είπε να μην είναι επιβλαβής, καθώς ενισχύει τη ΝΔ και μειώνει το εύρος της παράταξης.

Ερωτηθείς γιατί δεν έδωσε τη μάχη στα ψηφοδέλτια με το σταυρό απάντησε:

"Αυτό είναι προσβολή. Με ενδιαφέρει εμένα να είμαι βουλευτής; Τιμώ  το κοινοβουλευτικό αξίωμα αλλά το κατέχω 27 χρόνια. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι πρέπει να έχει και εμένα στη Βουλή, ως φωνή στους κόλπους του. Αν ήθελε ας το έκανε.  Ήθελε λοιπόν να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι υπάρχει ένα άλλο ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα". 

Αναφορικά με το αν θα πολιτευόταν σε άλλη περιφέρεια, όπως του πρότεινε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε: "Δεν υπάρχει αυτό για κανένα προηγούμενο πρόεδρο, να κάνει τον πολιτευτή στην περιφέρεια".

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: "Ο κ. Καμίνης ήταν συμπαθέστατος. Αλλά αν ήθελε να σηματοδοτήσει αυτά που σηματοδοτεί στην κορυφή του Επικρατείας, γιατί κατέβηκε στις ευρωεκλογές";

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση της κυρίας Γεννηματά ότι "αυτό είναι μόνο η αρχή", ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αυτό δεν αφορά τον ίδιο αλλά τους επόμενους.

Επιτέθηκε επίσης στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ουσιαστικά έχρισε τη Νέα Δημοκρατία νικητή και της προσήψε ότι με την πολιτική της επιχορηγεί τη Νέα Δημοκρατία.

"Εγώ αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία (…)  Πρόκειται για μία λογική αυτοχειριασμού της παράταξης και της χώρας", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς αν η πρόσφατη ρήξη θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βενιζέλος  σημείωσε ότι οι όποιες εσωκομματικές διαδικασίες δεν τον αφορούν. 

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πολλές φορές ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν επιθυμούσαν την παρουσία  του, ζήτησε "λίγο περισσότερο σεβασμό και όχι τόση αμνησία". 

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως προτίθεται να προσχωρήσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως "δεν υπάρχει στον ορίζοντα" του, και απέρριψε το ενδεχόμενο ίδρυσης δικού του πολιτικού φορέα. Σημείωσε όμως αιχμηρά πως η ΝΔ τον σέβεται περισσότερο από το ΚΙΝΑΛ.

Προειδοποίησε πως είναι πολιτικά λάθος για το ΚΙΝΑΛ να κατατάξει τον εαυτό του στο στρατόπεδο των ηττημένων. Αντ' αυτού, είπε, η δημοκρατική παράταξη πρέπει να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ "στρατηγικά ηττημένο" στην αντιπολίτευση και να αξιοποιήσει το γεγονός ότι οι βουλευτές της έχουν εργαστεί σκληρά κατά της Κουμουνδούρου.

Τόνισε πως θα ήταν λάθος για το κόμμα να μπει σε έναν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα απορροφήσει ποιον, συμπληρώνοντας ότι ουδείς μπορεί να ανταγωνιστεί τον Αλέξη Τσίπρα στο παιχνίδι του λαϊκισμού.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software