Βούτσης για «ρουσφέτια»: Καμία πρόσληψη για μόνιμο προσωπικό

Βούτσης για «ρουσφέτια»: Καμία πρόσληψη για μόνιμο προσωπικό

Απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν τη Βουλή να προχωρά σε ορυμαγδό ρουσφετολογικών τοποθετήσεων ημετέρων, λίγες μόλις μέρες πριν την προκήρυξη εκλογών, επιχείρησε να δώσει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος απέκρουσε τις κατηγορίες, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν υπήρξε κανένα κομματικό κριτήριο, ότι η Βουλή δεν εξέτασε ποια ήταν τα πρόσωπα που μετακινούνται στις υπηρεσίες της, αλλά και ότι τα πρόσωπα αυτά αφορούσαν προγενέστερες περιόδους. Ακόμα, σημείωσε πως οι σχετικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν από τον πρόεδρο, αλλά συναίνεσαν και άλλα κόμματα (ΔΗΣΥ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ).

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος δήλωσε πως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία πρόσληψη για μόνιμο προσωπικό στη Βουλή, καθώς, όπως σημείωσε ο Κανονισμός, εκσυγχρονίστηκε και εναρμονίστηκε με τρόπο που να αποτρέπει οποιαδήποτε δυνατότητα που υπήρχε στο παρελθόν για προσλήψεις στη Βουλή.

«Προχωράνε οι διαγωνισμοί για τις μόνιμες θέσεις που υπήρχαν –για 12 εξ αυτών από τις 16 που έχει προχωρήσει η διαδικασία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου 1.000 και έχει εκκινήσει η διαδικασία από ΑΣΕΠ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Aπό την πρώτη στιγμή σε αυτούς που ήταν εδώ ως ορισμένου χρόνου συμβασιούχοι, υπήρξαν και δύο φορές τουλάχιστον εν συνόλω και οριζόντια χωρίς κανενός είδους διάκριση ανανέωση των θητειών και απομακρυνθήκαμε 100% από αυτό το οποίο σε ένα μεγάλο βαθμό βρήκαμε».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ακόμα πως δεν υπήρξε κριτήριο κομματικής ταυτότητας και υπογράμμισε πως και στο Ίδρυμα της Βουλής για πρώτη φορά έγινε οργανόγραμμα γιατί μέχρι τότε ως ΝΠΙΔ γίνονταν μόνο αποσπάσεις υπαλλήλων από τη Βουλή.

Επίσης, εξήγησε πως η Βουλή δεν είχε προσαρμοστεί και δεν είχε εφαρμόσει το νόμο για την κινητικότητα στο δημόσιο με αποτέλεσμα, να υπάρχουν εργαζόμενοι από 2003, 2004 και 2009 που ήταν αποσπασμένοι από τα υπουργεία.

«Με απόφαση προ μηνών της Βουλής, η οποία μάλιστα δεν ήταν απόφαση μόνο της σημερινής πλειοψηφίας, δόθηκε αυτή η δυνατότητα εφαρμογής του νόμου κινητικότητας στη Βουλή», είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στους αποσπασμένους ότι τους δόθηκε το περιθώριο να δηλώσουν αν θα έρθουν στη Βουλή ή θα επιστρέψουν στις υπηρεσίας τους.

«Και πάλι χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «Οι 33 έχουν αναρτηθεί διαφάνεια οι 17 αναμένουν ΦΕΚ. Είναι αποφάσεις της επιτροπής Κανονισμού της Βουλής και δεν πρόκειται για επιλογές που έγιναν από τον πρόεδρο».

«Άρα δεν αισθάνομαι απολογούμενος για οτιδήποτε από αυτά που έχουν ήδη καταγραφεί ως δήθεν ορυμαγδός τακτοποιήσεων», ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε άδικη την κριτική που ασκείται.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software