Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 21χρονου στην Κάλυμνο "δείχνουν" δολοφονία

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 21χρονου στην Κάλυμνο "δείχνουν" δολοφονία

Ανοίγει ξανά ο "φάκελος" του αιφνίδιου θανάτου του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο, καθώς ειδικός πραγματογνώμονας που προσέλαβε η οικογένεια, έχει συγκεντρώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, απέκλεισε το ατύχημα και ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας, θα ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να ανοίξει ξανά η υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο κ Μαδιάς µέτρησε τις δυνάµεις που δέχτηκε το σώµα του Νίκου κατά την πτώση του από τα βράχια.

Η πρώτη πτώση ήταν ύψους 57 µέτρων, µέχρι το σηµείο όπου βρέθηκε το φούτερ του, και η δεύτερη 30 µέτρων, µέχρι το σηµείο όπου εντοπίστηκε το παπούτσι του.

Αναφέρει το πόρισμα:

"Οι δυνάµεις που δέχτηκε το σώµα του Νίκου Χατζηπαύλου στις δύο φερόµενες πτώσεις ήταν της τάξεως των 2,9 τόνων, κατά την πρώτη κατακρήµνιση ύψους 57 µέτρων, και 2,1 τόνων, κατά τη δεύτερη κατακρήµνιση ύψους 30 µέτρων. Η δε ταχύτητα που είχε το σώµα ήταν της τάξεως των 120 χιλ./ώρα στην πρώτη πτώση και 55,7 χιλ./ώρα στη δεύτερη πτώση.

Με τα παραπάνω δεδοµένα συνάγεται το συµπέρασµα ότι εάν ο 21χρονος πράγµατι είχε πέσει από τα βράχια, τότε θα είχε υποστεί συντριπτικά κατάγµατα και θραύση οστών στο σύνολο του σκελετού του αλλά και εκδορές µεγάλης έκτασης, σε βαθµό που το θύµα δεν θα ήταν αναγνωρίσιµο.

Ωστόσο, η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι δεν διαπιστώθηκαν ανάλογης βαρύτητας κακώσεις, µε κατάγµατα οστών και κακώσεις εσωτερικών οργάνων, λόγω της αναπτυχθείσας µεγάλης κινητικής ενέργειας. Συνεπώς, ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου δεν οφείλεται σε πτώση".

Ο Γιάννης Παπαρουσάκης, νονός του 21χρονου σπουδαστή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, λέει στο Έθνος, πως θεωρεί πως ο Νικόλας, µεταφέρθηκε στο σηµείο όπου βρέθηκε νεκρός: 

"Ηταν µεγάλο λάθος που η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Γι’ αυτό και βάλαµε µηχανολόγο µηχανικό να εξετάσεις τις δυνάµεις που δέχτηκε το παιδί κατά την υποτιθέµενη πτώση, προκειµένου να αποδειχτεί ότι δεν µπορεί να πέθανε από κάτι τέτοιο. Πιστεύουµε ότι ο Νικόλας δολοφονήθηκε. Η περιοχή όπου βρέθηκε το παιδί φηµίζεται για την παραβατικότητά της.

Είναι γνωστό αυτό στην Κάλυµνο, χωρίς να σηµαίνει τίποτα για το υπόλοιπο νησί. Ο Νικόλας ίσως είδε κάποια συναλλαγή που δεν έπρεπε να δει, µε αποτέλεσµα κάποιοι να θελήσουν να του κλείσουν το στόµα. Υπάρχει βίντεο από drone που δείχνει το σηµείο όπου βρέθηκε το σώµα του, χωρίς να φαίνεται εκεί κανένα πτώµα.

Πως γίνεται λίγες ηµέρες µετά να εντοπίστηκε εκεί το παιδί; Συνάγεται το συµπέρασµα ότι το σκότωσαν κάπου αλλού και στη συνέχεια εγκατάλειψαν το πτώµα εκεί όπου τελικά βρέθηκε. Δεν εξηγείται διαφορετικά.Η οικογένεια ζητά να αποκαλυφθεί η αλήθεια".

Σύμφωνα με το Έθνος, ο θάνατος χαρακτηρίστηκε μυστηριώδης.

Συγκεκριμένα, μάρτυρας κατέθεσε ότι περπατώντας από το σηµείο όπου αργότερα βρέθηκε το πτώµα, δεν είδε κάτι. 

Εκανε, δε λόγο για ένα µικρό τζιπ, χρώµατος άσπρου ή ασηµί, στο οποίο επέβαιναν ένας άντρας και µία γυναίκα, το οποίο εκείνη την ηµέρα πάρκαρε δεξιά στην αλάνα, στην αρχή του χωµατόδροµου.

Εθελοντής πυροσβέστης κατέθεσε ότι στην πλαγιά του βουνού, πάνω ακριβώς από εκεί όπου βρέθηκε το πτώµα, είδε στο χώµα ένα σηµάδι, σαν κάποιος να πάτησε εκεί µε το πόδι του.

Αλλος εθελοντής πυροσβέστης ανέφερε ότι είχε περάσει από το σηµείο ανεύρεσης του πτώµατος 10 φορές, χωρίς να δει κάτι.

Ο 21χρονος ο οποίος περιγράφεται ως ένας ήσυχος και µελετηρός σπουδαστής του Πολυτεχνείου, είχε βρεθεί νεκρός τον Νοέµβριο του 2017 σε βραχώδη τοποθεσία της Καλύµνου.

Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ήταν η µητέρα του, η οποία είναι δασκάλα στο νησί.

Ο γιος της είπε ότι θα έβγαινε για µια βόλτα µε το ποδήλατο αλλά δεν γύρισε ποτέ πίσω.

Ετσι, εκείνη µετέβη στο τοπικό αστυνοµικό τµήµα και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Παρά τις αστυνοµικές έρευνες και την κινητοποίηση εθελοντών, το πτώµα του βρέθηκε αρκετές ηµέρες αργότερα από ένα 15χρονο παιδί που µάζευε χόρτα.

Με πληροφορίες από το Έθνος

 

Powered by TUODY Software