Αντίστροφη μέτρηση: Στις 18:30 ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο

Αντίστροφη μέτρηση: Στις 18:30 ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο

Στις 18:30 το απόγευμα θα δεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναμένεται να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα δεχθεί αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα».

Στην συνέχεια θα πρέπει το προεδρικό διάταγμα να θυροκολληθεί, προκειμένου να λήξει η τρέχουσα ισχύ της Βουλής ώστε να μπει επισήμως πλέον η χώρα σε προεκλογική περίοδο.

Μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι πλήρως κοστολογημένο όπως λένε οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.


Αντεπίθεση με θετικά μέτρα

Στις προγραμματικές θέσεις των δύο κομμάτων εξουσίας και στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων τους επιδιώκει να εστιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική μάχη με τη ΝΔ, εκτιμώντας ότι οι συγκρίσεις αυτές μπορεί να του αποφέρουν ψήφους αναποφάσιστων.

Παράλληλα θα επιχειρήσει να θέσει στους ψηφοφόρους το δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση», με το οποίο ελπίζει ότι θα παρακινήσει να προσέλθουν στις κάλπες παλιοί ψηφοφόροι του, οι οποία προτίμησαν την αποχή στις ευρωεκλογές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιµούν ότι έχουν επιπλέον  ως ατού τη συνολική πολιτική και επικοινωνιακή παρουσία του πρωθυπουργού, που υπερέχει στις αντιπαραθέσεις µε τον Κ. Μητσοτάκη. Γι αυτότο εκλογικό επιτελείο του κόµµατος δεν θα σταµατήσει να ζητά τη διεξαγωγή ντιµπέιτ µεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών και να υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Ν∆ έχει λόγους να το αποφεύγει.

Διαβάστε: Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ


Εστίαση στους "απογοητευμένους"

Επίσης, στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι το διάστημα μέχρι τις εκλογές είναι μικρό για να ρίξουν το βάρος τους στη μεταστροφή των εκλογέων που στις ευρωεκλογές επέλεξαν άλλα κόμματα. Αντιθέτως, ρίχνουν το βάρος σε αυτούς που απείχαν, εκτιμώντας ότι τουλάχιστον 1 στους 3 είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Θέλουν λοιπόν να πείσουν αυτούς τους πολίτες να προσέλθουν στις εθνικές κάλπες και να στηρίξουν εκ νέου το κόμμα, εστιάζοντας στις βασικές διαφορές με τη ΝΔ κυρίως σε ό,τι αφορά τα θέματα της καθημερινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν τα κυβερνητικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της φτώχειας, της ανεργίας, για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, για τη βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους και για την έξοδο από τη μνημονιακή κηδεμονία.


Οι πυλώνες που θα στηριχθεί η προεκλογική στρατηγική

Παράλληλα το επικοινωνιακό - οργανωτικό επιτελείο θα εστιάσει στις επιπτώσεις της πιθανής "δεξιάς παλινόρθωσης", οι οποίες πρέπει να προβληθούν αναλυτικά στους πολίτες ώστε να μπορούν με στοιχεία να συγκρίνουν τους διαφορετικούς κομματικούς σχεδιασμούς, επιλογές, μέτρα, ρυθμίσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα και κυρίως να συγκρίνουν τους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της καθημερινότητας τους.

Μάλιστα το πολιτικό και οικονομικό τετράπτυχο που αναμένεται να προβάλλει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει:

  •     Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με αυξήσεις μισθών.
  •     Δικαιότερη φορολογία.
  •     Αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
  •     Ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια.

Διαβάστε: Τζανακόπουλος: Αυτοί είναι οι 4 πυλώνες που θα παρουσιάσει το απόγευμα ο Τσίπρας


Το ηθικό πλεονέκτημα

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται και στη διαφύλαξη-ανάκτηση του τρωθέντος "ηθικού πλειονεκτήματος. Το σύνθημα το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές που πληγώνουν, φαινόμενα αλαζονείας και ό,τι άλλο δεν συνάδει με τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό της Αριστεράς.

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότητα η προπαγάνδα που εκπέμπεται από μερίδα των ΜΜΕ, υπάρχουν εισηγήσεις να καταργηθεί τα εμπάργκο (η αρχή έγινε με τον Δ. Σεβαστάκη στον ΣΚΑΙ), να μην δαιμονοποιείται η κριτική -πολεμική των δημοσιογράφων αλλά να δίνεται έμφαση σε ουσιαστικές απαντήσεις με ψυχραιμία και πειστικά επιχειρήματα.

Τέλος, υπάρχει η διάθεση να συνεχιστεί η προώθηση της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, και με ανοιχτό προσκλητήριο να επιδιωχθούν ευρύτατες συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών στόχων.

Powered by TUODY Software