Καλλιάνος: Μετά τον μίνι καύσωνα... έρχονται βροχές

Καλλιάνος: Μετά τον μίνι καύσωνα... έρχονται βροχές

Μεταστροφή του καιρού με μπόρες και καταιγίδες για την Τρίτη, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, μετά τον μίνι καύσωνα των τελευταίων ημερών, η Τρίτη αναμένεται να είναι μια βροχερή μέρα.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, την Τρίτη θα επικρατήσει η αστάθεια, καθώς η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Παρά ταύτα, «από το μεσημέρι έως το απόγευμα οι λίγες νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα».

Οι πιο ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να καταγραφούν σε περιοχές που βρίσκονται μακρυά από παραλίες και κυρίως τα ορεινά – ημιορεινά. Το ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι «βροχές ή και πιθανές καταιγίδες αναμένονται σε τοπικό επίπεδο και στην Αττική», όπως σημειώνει ο κ. Καλλιάνος.

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει για την Αττική ότι «σοβαρή υποψηφιότητα θέτουν τα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και τα βόρεια προάστια και μικρότερη πιθανότητα οι υπόλοιπες περιοχές. Πάντως, κατά διαστήματα, από τις 14.00 μέχρι και τις 18.00 της Τρίτης θα επηρεαστούν με διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες διάφορες περιοχές της Αττικής χωρίς τα φαινόμενα όμως να είναι γενικευμένα στο νομό».


Ο προγνωστικός χάρτης της ΕΜΥ για την Τρίτη 11/06


Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, ο Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί ότι παρότι τη Δευτέρα δείχνουν κάπως ενισχυμένοι οι βοριάδες, έως και 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο, από την Τρίτη θα εξασθενήσουν και δεν θα πνέουν με ένταση ανώτερη των 5 μποφόρ τοπικά.

Επανέρχεται η ζέστη

Ο κ. Καλλιάνος τονίζει ότι «η αστάθεια που θα δώσει λίγες μπόρες κυρίως στα πιο ορεινά θα διατηρηθεί και την Τετάρτη, όμως την ημέρα αυτή τα φαινόμενα θα είναι πολύ περιορισμένα και όπως προείπα θα απασχολήσουν μόνο κάποιες ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Από την Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο φαίνεται πως η ζέστη θα επιστρέψει, με τη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές αυτών να αγγίζει περίπου τους 35-36°C και πιθανότατα τοπικά και παραπάνω.

Powered by TUODY Software