Αλλαγές στην κυβέρνηση: Ρουπακιώτης στο ΥΠΕΣ, Κρέτσος εκπρόσωπος

Αλλαγές στην κυβέρνηση: Ρουπακιώτης στο ΥΠΕΣ, Κρέτσος εκπρόσωπος

Με τη διάλυση της Βουλής ξεκινά και επισήμως η προεκλογική περίοδος για της εκλογές της 7ης Ιουλίου, ενώ αναμένονται να γίνουν οι απαραίτητες αντικαταστάσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει την ευθύνη για τη διενέργεια των εκλογών, θα τοποθετηθεί ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τοποθετήθηκε υπουργός μετά από πρόταση του Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο είναι προσωπικοί φίλοι. Παραιτήθηκε από υπουργός όταν η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση Σαμαρά λόγω της ΕΡΤ. Υπήρξε ακόμα υποψήφιος με την ΕΔΑ το 1974.

Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία θα είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος θα δώσει τη μάχη του σταυρού για την επανεκλογή του, αναλαμβάνει ο Λευτέρης Κρέτσος.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθούν και οι Πάνος Σκουρλέτης, Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ και τα υπόλοιπα «μέτωπα» έχουν στελεχωθούν επαρκώς και θα ανακοινωθούν.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software