Ώρα ψηφοδελτίων στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα ονόματα στο Επικρατείας

Ώρα ψηφοδελτίων στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα ονόματα στο Επικρατείας

Η κατάρτιση και η δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι το βασικό αντικείμενο συζήτησης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει από τις 12:00 το μεσημέρι.

Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν αναμένεται να σηματοδοτήσουν την πολιτική «γραμμή», το πρόγραμμα του κόμματος αλλά και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Γρίφο δημιουργεί ο μεγάλος συνωστισμός υποψηφίων στις ευρείες περιφέρειες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ τα πράγματα είναι λιγότερο σύνθετα στις υποψηφιότητες της περιφέρειας.

Οι πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και λόγω του προεκλογικού σχεδιασμού, φέρνουν στην πρώτη θέση την νυν υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και στη δεύτερη θέση τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, ενώ το πλέον ισχυρό όνομα για την τρίτη θέση είναι εκείνο του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη.

Επίσης από χθες παίζουν δυνατά τα ονόματα των κυρίων Γραμματικάκη και Κύρκου, ενώ η Π. Γ καλείται να βρει τις απαιτούμενες ισορροπίες στα νέα δεδομένα που περιλαμβάνουν και τις "απαιτήσεις" της ΔΗΜΑΡ για μία θέση στο Επικρατείας.

Διαβάστε: Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ


Συναινετικό διαζύγιο προς το παρόν με την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Ν. Κοτζιά

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες εθνικές εκλογές θα μείνει τελικά ο Ν. Κοτζιάς και τα στελέχη της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, αφού -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και εκτός απροόπτου- μετά από διαβούλευση οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συναινετικό διαζύγιο, χωρίς ωστόσο να φτάνουν στα άκρα.

Στην αρχική απαίτηση εκ μέρους του ΠΡΑΤΤΩ ήταν να μετάσχουν δέκα στελέχη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με την Κουμουνδούρου να απαντά πως είναι εφικτό να περιληφθούν μόνον τρία. Τελικά, στην παρούσα φάση η κίνηση του Ν. Κοτζιά αποφασίστηκε να μην μετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ.Σ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software