Ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική: Δρόμοι- ποτάμια στα νότια προάστια!

Ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική: Δρόμοι- ποτάμια στα νότια προάστια!

Άστατος ο καιρός στην Αττική από το μεσημέρι της Δευτέρας με μπόρες σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας.

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας πήγαν για μπάνιο, αφού από το μεσημέρι άλλαξε δραματικά ο καιρός, και εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την Αθήνα.

Οι βροχές μπλόκαραν τη σηματοδότηση της γραμμής του Τραμ, με αποτέλεσμα οι συρμοί της γραμμής ''Αθήνα - ΣΕΦ '' να καθηλωθούν στο Π. Φάληρο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στα νότια προάστια. Σε Βουλιαγμένη, Γλυφάδα και Νέο Φάληρο έπεσε πολύ ισχυρή νεροποντή με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, ενώ όσοι είχαν επιλέξει να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες της Αττικής, έτρεχαν πανικόβλητοι να βρουν καταφύγιο από την βροχή.Δείτε τα σχετικά βίντεο:

 Συγκεκριμένα παρατηρήθηκαν προβλήματα στην κίνηση στην Αθηνών- Σουνίου, κυρίως στο ύψος της Βουλιαγμένης, διακοπές ρεύματος παρατηρήθηκαν σε Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Άνω Γλυφάδα, όπου η πυροσβεστική κλήθηκε για αντλήσεις υδάτων, ενώ τέθηκαν εκτός λειτουργίας και φανάρια σε κομβικά σημεία. 

Παρατηρήθηκαν προβλήματα κυρίως στη λεωφόρο Ποσειδώνος (ρεύμα προς Αθήνα) από το ύψος του Ελληνικού έως τον Άλιμο, καθώς και από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Βούλα.

Η πυροσβεστική πάντως δεν χρειάστηκε να επέμβει παρά σε δέκα περιπτώσεις για άντληση υδάτων, καθώς το μπουρίνι πέρασε πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν.Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν με τοπικές χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά. 

Συγκεκριμένα αναμένονται νεφώσεις που στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά ηπειρωτικά.

Διαβάστε:Πάνω από 10.000 κεραυνοί έπεσαν την Κυριακή - Πού θα βρέξει σήμερα

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software