Ηλεκτρική καταιγίδα στην Αττική: Χαλάζι στα προάστια- Πλημμύρισαν δρόμοι

Ηλεκτρική καταιγίδα στην Αττική: Χαλάζι στα προάστια- Πλημμύρισαν δρόμοι

Έντονη κακοκαιρία χτύπησε εκ νέου την Αττική με καταιγίδες, συνοδεία χαλαζόπτωσης στο κέντρο και σε πολλά προάστια.

Τα φαινόμενα είναι έντονα στα νότια προάστια και τον Πειραιά, ενώ χαλάζι έπεσε στο Παγκράτι, την Παιανία, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας όπου οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Εξάλλου η μηδενική ορατότητα από την σφοδρότητα της βροχής, έκανε τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητες και να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.Τα έντονα φαινόμενα στην Αττική θα διατηρηθούν και το απόγευμα. Κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, όπου και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη.


Διαβάστε: Συνεχίζεται το βροχερό σερί: Νέες καταιγίδες θα χτυπήσουν το μεσημέρι την Αττική

Συστάσεις της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική τονίζει πως κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί:

* Δεν καταφεύγουμε κάτω από ψηλά δέντρα

* Δεν πλησιάζουμε μεταλλικά αντικείμενα

* Αν είμαστε μέσα στη θάλασσα, βγαίνουμε έξω

* Μετά από πτώση κεραυνού, μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιάΤι εκπλήσσει τους επιστήμονες

Ο µετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας στο «Έθνος» εξήγησε ότι τα φαινόµενα των τελευταίων ηµερών εκπλήσσουν σε έναν βαθµό τους επιστήµονες.

«Δεν µας εκπλήσσει ότι βλέπουµε καταιγίδες τον Ιούνιο, ο οποίος γενικά χαρακτηρίζεται από αστάθεια. Αυτό που µας κάνει εντύπωση είναι οι 10 συνεχόµενες ηµέρες καταιγίδων, οι οποίες εκτιµούµε ότι θα γίνουν 12 και ίσως 13. Είναι κάτι που δεν συµβαίνει συχνά» επισηµαίνει.

Ο κ. Λαγουβάρδος αποδίδει τα καιρικά φαινόµενα του τελευταίου δεκαηµέρου στις ψυχρές αέριες µάζες της ατµόσφαιρας που βοήθησαν στην ανάπτυξη των καταιγιδοφόρων νεφών και έδωσαν, µεταξύ άλλων, τους περίπου 15.000 κεραυνούς το τριήµερο του Αγίου Πνεύµατος. Ωστόσο, ακόµα δεν είναι σε θέση να κάνει συγκρίσεις µε αντίστοιχα φαινόµενα προηγούµενων ετών.

Powered by TUODY Software