Τσουκαλαδάκης: Το "αριστερό παραμύθι" χάνει το αφήγημά του όσο ωριμάζεις

Τσουκαλαδάκης: Το "αριστερό παραμύθι" χάνει το αφήγημά του όσο ωριμάζεις

Συνέντευξη στον Λουκά ΒελιδάκηΕίναι ένας από τους νέους υποψήφιους που κατεβάζει η ΝΔ στο στίβο των εθνικών εκλογών. Ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης είναι γνωστός στα social media, ενώ ήταν εκ των επικεφαλής του "Παραιτηθείτε".

Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική απαντάει σε σειρά ερωτήσεων του nooz, στις οποίες μας γνωστοποιεί που τοποθετεί τον εαυτό του ιδεολογικά, αρνείται τα ρουσφέτια ακόμα κι αν του αποφέρουν σειρά ψήφων, τάσσεται κατά της τεκνοθεσίας παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά λέει "ναι" στα επιδόματα σε παιδιά των Ρομά.- Είστε ευρέως γνωστός στα social media, γίνατε ακόμα πιο γνωστός με το "Παραιτηθείτε". Τι σας οδήγησε στην απόφαση να κατεβείτε στις εκλογές; Πώς έγινε η πρόταση και με ποια αφορμή;

Η απόφαση ήταν πολύ εύκολη. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος προσωπικά με πείσανε πως είναι η μοναδική πρόταση για την επόμενη δύσκολη μέρα που περιμένει την Ελλάδα μετά τις εκλογές. Η πρόταση είχε γίνει αρκετό καιρό πριν σε μία τυχαία συνάντηση με τον Κυριάκο. Πάνω στη συζήτηση βγήκε και η υποψηφιότητα.

- Πόσο δύσκολος είναι ο προεκλογικός αγώνας για έναν νέο υποψήφιο, όταν δεν έχει τη μεγάλη (τηλεοπτική) αναγνωρισιμότητα που απολαμβάνουν κάποιοι συνυποψήφιοι του;

Πολύ δύσκολος. Όμως όταν ξεκινάς από το μηδέν σε όλα, είτε στον επιχειρηματικό τομέα είτε στην πολιτική, τότε ξέρεις πως με επιμονή και υπομονή μπορείς να τα καταφέρεις. Το μυστικό είναι μόνο να κοιτάς τον εαυτό σου. Ποτέ τι κάνουν οι άλλοι, γιατί θα χάσεις το τραίνο.

- Που τοποθετείτε ιδεολογικά τον εαυτό σας;

Σαφέστατα στον κεντροδεξιό χώρο. Νομίζω όμως όσο μεγαλώνω πηγαίνω πιο δεξιά σιγά σιγά. Το "αριστερό παραμύθι" χάνει το αφήγημά του όσο ωριμάζει κάποιος.

- Αν έπρεπε να κρατήσετε μερικά θετικά από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ποια θα ήταν;

Χμμμ αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Πως πέρασε ιδιωτικοποιήσεις και μνημονιακούς νόμους που αν είχε πάει να τους περάσει άλλη κυβέρνηση μπορεί να είχε ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος.

- Ας υποθέσουμε ότι έχετε εκλεγεί. Ο πλέον κοντινός σας βουλευτής, αυτός που σας έχει στηρίξει εξ αρχής σε αυτή την καινούργια περιπέτεια, δεν είναι τόσο καθαρός όσο φαίνεται. Βρίσκετε τυχαίως έγγραφα που αποδεικνύουν ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο. Τι κάνετε;

Δεν τον καλύπτω με τίποτα. Κάνω συνάντηση μαζί του και του ζητώ να παραιτηθεί.

- Τα παιδιά που γεννιούνται από οικογένειες Ρομά πρέπει να λαμβάνουν το επίδομα των 2.000 ευρώ;

Φυσικά, είναι Έλληνες πολίτες.

- «Κάνε μου το... τάδε και θα σε ψηφίσει όλη η οικογένεια μου, μέχρι τα τριπλανίψια μου». Τι απαντάτε σε αυτόν τον ψηφοφόρο;

Να ψάξει να ψηφίσει άλλους. Αν ξεκινάγαμε έτσι δεν θα πηγαίναμε ποτέ πουθενά. Έχω μια ρομαντική άποψη για την πολιτική.

- Στο κοινοβούλιο συζητείται η πρόταση της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Η θέση σας;

Προέχει για μένα να απλοποιηθούν οι διαδικασίες της υιοθεσίας για να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες οικογένειας. Δεν είμαι ιδιαίτερα θετικός σε αυτό. Προτιμώ η οικογένεια να έχει μητέρα και πατέρα στους ρόλους που γνωρίζουμε.

- Γιατί να ψηφίσει κάποιος τον Γιώργο Τσουκαλαδάκη;

Γιατί ξέρει τις δυσκολίες μιας επιχείρησης, γιατί θα πολεμήσει τη γραφειοκρατία και τη φορολογία που μας πνίγουν, γιατί είναι υπέρ της τάξης, του νόμου και της ασφάλειας, γιατί δεν κατεβαίνει να βγάλει χρήματα από την πολιτική, γιατί είναι αυτοδημιούργητος, γιατί πάντα θα λέει αυτό που πιστεύει, γιατί είμαι ένας από σας και κυρίως γιατί ξέρει να δίνει μάχες για τα πιστεύω του.

Powered by TUODY Software