Συγχαρητήρια Ζάεφ στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η αναφορά στον Τσίπρα

Συγχαρητήρια Ζάεφ στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η αναφορά στον Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του νίκη, επαινώντας την ευημερία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν κοινώς την ελπίδα να συνεχίσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, αναμένοντας την πρώτη τους συνάντηση ως πρωθυπουργοί.

Ο πρωθυπουργός Ζάεφ επιβεβαίωσε τις θέσεις ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας με τον οποίο η χώρα αναπτύσσει συνεργασία και οικοδομεί μια διαρκή φιλία, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα από την Ελλάδα, τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Στη συνομιλία αυτή, ο Ζάεφ αναγνώρισε και συνεχάρη τις επιτυχημένες δημοκρατικές εκλογές στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι με αυτές τις εκλογές η χώρα δείχνει και πάλι ότι ηγείται της περιοχής ως η ισχυρότερη και με την πιο σταθερή δημοκρατία, μακροχρόνιο μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που συμβάλλει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Επιπλέον στη συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Ζόραν Ζαέφ με αφορμή τη συνομιλία αναφέρθηκε με μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία που έθεσε τα θεμέλια για μια διαρκή φιλία μεταξύ των χωρών μας και το όραμα που έθεσε τα θεμέλια για νέα βαλκάνια  από τα οποίο θα ακτινοβολεί η ειρήνη, καθώς και το θάρρος με το οποίο επένδυσαν από κοινού για την επίλυση της διαμάχης που εδώ και 27 χρόνια είχε παρεμποδίσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών μας και των εθνών μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Και ανάρτηση στο Twitter

Ο κ. Ζάεφ συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη και με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Συγχαρητήρια για την εκλογική νίκη στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εύχομαι ευημερία στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Ζάεφ.

Η ανάρτηση του κ. Ζάεφ στην αγγλική γλώσσα: «Congratulations for the election victory to the new PM of Greece, @kmitsotakis. I wish prosperity to Greece and to the Greek people. We hope to continue the cooperation between North Macedonia & Greece».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software