Παρέμβαση του Π. Κόκκαλη στην Ευρωβουλή για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Παρέμβαση του Π. Κόκκαλη στην Ευρωβουλή για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, πραγματοποίησε ο Πέτρος Κόκκαλης αναφερόμενος σε θέματα κλιματικής ανάγκης αλλά και τις προτεραιότητες της φινλανδικής Προεδρίας. 

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση του επικεφαλής του ΚΟΣΜΟΣ:
 
«Θα ήθελα με τη σειρά μου να καλωσορίσω τη φινλανδική προεδρία  και να τονίσω ότι αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη περίοδο ιδιαίτερα για τα θέματα που είναι ψηλά στην Ατζέντα σας, όπως η  εφαρμογή του κράτους δικαίου, η  βιώσιμη ανάπτυξη και η κλιματική έκτακτη ανάγκη.

Ως η χώρα που υιοθετήσατε τον παγκόσμια φιλόδοξο στόχο ανθρακικής ουδετερότητας  έως το 2035, η Φινλανδία ανοίγει δρόμους και  περιμένουμε να δείξετε την ίδια ηγετική αποφασιστικότητα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με το σημερινό βηματισμό μας κινδυνεύουμε να μην επιτύχουμε το στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού ο οποίος είναι ήδη ξεπερασμένος από τα νέα κλιματικά δεδομένα και την αυξανόμενη κατανόηση μας γι’ αυτά.  

Η Φινλανδία με τις γενναίες πρωτοβουλίες σε θέματα κλιματικής ανάγκης είναι μια χώρα που δημιουργεί το μέλλον και μας χρειάζεται αυτή η προοδευτική ματιά σας.

Σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπως τους μετρά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, περιλαμβάνοντας ξεκάθαρους δείκτες και στόχους σε όλους τους τομείς. Ας επενδύσουμε σε έναν κόσμο για όλους!"

Powered by TUODY Software