Δύο πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός: Και ζέστη και βροχές...

Δύο πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός: Και ζέστη και βροχές...

Συννεφιά και βροχές στα ανατολικά και βόρεια και υψηλές θερμοκρασίες που θα οδηγούν (όσους μπορούν) άρον άρον σε παραλίες στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται για την Τετάρτη.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, «δύο πρόσωπα» αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το ερχόμενο 24ωρο, καθώς στην ανατολική και βόρεια χώρα η συννεφιά με τις τοπικές βροχές αλλά και το ισχυρό μελτέμι θα θυμίζουν κάτι από φθινόπωρο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η έντονη ηλιοφάνεια αλλά και η σε ανεκτά επίπεδα ζέστη θα κινούνται σε λογικά για την εποχή επίπεδα. 

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια αλλά τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας, με έμφαση στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Οι βοριάδες στα πελάγη διατηρούνται φτάνοντας στο Ιόνιο τα 4 με 5 και στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ με έμφαση τα κεντρικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά που στα ανατολικά και βόρεια θα είναι πιο έντονη και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Τις θερμές ώρες της ημέρας υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στον Υμηττό και σε περιοχές που γειτνιάζουν με αυτόν.

Οι βοριάδες θα φτάνουν στα ανατολικά και τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς κελσίου κελσίου με τα ανατολικά να βρίσκονται 2 με 3 βαθμούς πιο κάτω.

Συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη αναμένονται και στην Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα με έμφαση τις θερμές ώρες της ημέρας. Ένα βορειοδυτικό ρεύμα θα πνέει στον Θερμαϊκό 4 και τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Powered by TUODY Software