Π. Κόκκαλης: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν, εφόσον παραμένουμε σε πολιτική κλιματική αδράνεια

Π. Κόκκαλης: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν, εφόσον παραμένουμε σε πολιτική κλιματική αδράνεια

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) κ. Χρήστο Στυλιανίδη, συναντήθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Πέτρος Κόκκαλης για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό "rescEU".

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο FB, o κ. Κόκκαλης στη συνάντηση συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θεωρώντας πολύ σημαντικό στην εποχή της έκτακτης κλιματικής ανάγκης που ζούμε, να ενισχύσουμε την ετοιμότητα και την προσαρμοστικότητα των κοινωνιών, με στόχο την εξάλειψη των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές και τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ζημιών.

"Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επικρατούν συνεχώς εντεινόμενα στο μέλλον, εφόσον παραμένουμε σε συνθήκες πολιτικής κλιματικής αδράνειας. Ο λόγος που χαρακτηρίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα άλλωστε, είναι επειδή υπερβαίνουν τις προδιαγραφές των υλικών και των άυλων υποδομών που οι ανθρώπινες κοινωνίες δημιούργησαν για να προστατευτούν από αυτά. O μηχανισμός "rescEU", αφορά σε μια αποτελεσματικότερη συλλογική αντίδραση σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής προστασίας και στη βελτίωση των ικανοτήτων πρόληψης και ετοιμότητας αντιμετώπισης των καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software