Κρήτη: Βούτηξαν με μάσκα κι έβγαλαν... δηλητηριώδη λεοντόψαρα!

Κρήτη: Βούτηξαν με μάσκα κι έβγαλαν... δηλητηριώδη λεοντόψαρα!

Δύο εντυπωσιακά, πανέμορφα, αλλά και άκρως επικίνδυνα ψάρια, συγκεκριμένα λεοντόψαρα, εντόπισαν λουόμενοι σε παραλία στην ανατολική Κρήτη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Νίκος Σχοιναράκης και ο Γιάννης Λιονάκης κατάφεραν να τα βγάλουν στην ξηρά, ωστόσο διάχυτη είναι η ανησυχία για την έντονη παρουσία του είδους και στις θάλασσες της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι τα λεοντόψαρα είναι δηλητηριώδη με μεγάλες, μακρόστενες άκανθες στη ράχη τους και μπορεί να τα δουν ακόμη και οι λουόμενοι με μια μάσκα σε βάθος μόλις 3-4 μέτρων.

Το λεοντόψαρο είναι επικίνδυνο αν τρυπήσει κάποιον με τα αγκάθια του και προκαλεί αφόρητο πόνο για αρκετές ημέρες, ενώ σε περίπτωση αλλεργικού ατόμου μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατό του.

Τρέφεται αποκλειστικά με γόνο άλλων ψαριών και δεν έχει εχθρούς στο θαλάσσιο περιβάλλον αφού κανένα άλλο ψάρι δεν τολμά να τα βάλει μαζί του.

Προσοχή λοιπόν: Κολυμπώντας για αναψυχή ή για ψαροντούφεκο αποφεύγουμε την επαφή μαζί του. Το λεοντόψαρο ανήκει στις σκορπίνες και η επιστημονική του ονομασία είναι Pterois Miles.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software