Αγανακτισμένοι τουρίστες στη Σαμοθράκη: "Έχουμε εγκλωβιστεί, ενδιαφέρεται κάποιος για μας;"

Αγανακτισμένοι τουρίστες στη Σαμοθράκη: "Έχουμε εγκλωβιστεί, ενδιαφέρεται κάποιος για μας;"

Μπορεί το υπουργείο Ναυτιλίας να προχώρησε από σήμερα, Πέμπτη, στη δρομολόγηση δύο πλοίων για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σαμοθράκη, ωστόσο εκατοντάδες τουρίστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί.

Αγανακτισμένος τουρίστας γράφει στο e-evros.gr:

"Εκατοντάδες κόσμου συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε από την όλη κατάσταση, να επιβαρυνόμαστε οικονομικά περαιτέρω διαμονή και διατροφή στο νησί πέραν τον προγραμματισμένων διακοπών μας, να αναγκαζόμαστε να κοιμόμαστε στα αυτοκίνητά μας ή και σε σκηνές ή και απλά στην ύπαιθρο.

Υπάρχει δε κόσμος που πρέπει να επιστρέψει στον τόπο κατοικίας του για εργασία, και όχι απλά χάνει μεροκάματα, αλλά επιβαρύνεται επιπλέον έξοδα για τα οποίο άγνωστο εάν θα αποζημιωθεί από κάποιον. Υπάρχει κόσμος που έχει αγορασμένα εισιτήρια αεροπορικά κλπ , κρατήσεις ξενοδοχείων σε άλλους προορισμούς που ζημιώνεται γιατί αναγκάζεται να τα ακυρώσει. 

Σε μια χώρα της ΕΕ το 2019 είναι αδιανόητο να μην μπορεί να αποκατασταθεί  από την πρώτη κιόλας μέρα η ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης με την ναυλωση ενός κατάλληλου για τις συνθήκες πλοίου οχηματαγωγού-επιβατικού. 

Τη στιγμή που οι πλοιοκτήτες κάθε χρόνο επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για δρομολόγια σε νησιά όπως η Σαμοθράκη με λεφτά δηλαδή δικά μας που έχουμε χρυσοπληρώσει μέσω της δυσβάσταχτης φορολογίας, βλέπουμε ότι όταν απλά δεν τους συμφέρει βγάζουν την ουρά τους από έξω και οι μόνοι που την πληρώνουν και πάλι είναι οι πολίτες."
 
Την ίδια στιγμή εγκλωβισμένοι τουρίστες που βρίσκονται στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στέλνουν το δικό τους μήνυμα "Έχουμε εγκλωβιστεί στη Σαμοθράκη" "Υπάρχει κάποια κυβερνητική αρχή που να ενδιαφερθεί για τους εγκλωβισμένους τουρίστες στη Σαμοθράκη?"

Πηγή: e-evros.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software