Κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ και Superleague

Κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ και Superleague

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν οι αλλαγές στην διεκδίκηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την ΕΡΤ, για τους αγώνες της Superleague, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι εξοικονομούνται κονδύλια και την αντιπολίτευση ότι ευνοούνται τα ιδιωτικά κανάλια, που παρέχουν μόνο συνδρομητικά τις υπηρεσίες τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleauge και Football League ήταν μία "ωρολογιακή βόμβα" για την ΕΡΤ και ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση και νέες μειωμένες προσφορές και με την νέα συμφωνία εξοικονομήθηκαν 35,1 εκ ευρώ.

Όπως ανέφερε, συνολικά, η ΕΡΤ Α.Ε. για την τηλεοπτική μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων της Superleague 1, για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα καταβάλει 8,9 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής, αντί για 22 εκ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά και 44 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δήλωσε πως "η δημόσια τηλεόραση δεν είναι μηχανισμός ούτε μικροκομματικής προπαγάνδας, ούτε εξαγοράς ψήφων. Η προηγούμενη κυβέρνηση, δυστυχώς, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ΕΡΤ και για τα δύο. Στην προσπάθεια εξαγοράς ψήφων χρησιμοποιήθηκαν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ποδοσφαίρου. Στις 5 Ιουλίου 2019, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση Τσίπρα ενεργοποίησε μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ΕΡΤ, αλλά και του ποδοσφαίρου".

"Υποσχέθηκε συνολικά 63,2 εκατ. ευρώ σε Superleague 1, 2 και Football League για να μεταδώσει η ΕΡΤ για την τρέχουσα σεζόν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες τους, ποσό πέρα από κάθε λογική και εξωπραγματικό για τα δεδομένα της ιδιωτικής τηλεοπτικής αγοράς".

Τόνισε πως "για να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης οι πολίτες, η μετάδοση του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 είχε στοιχίσει στην ΕΡΤ 10 εκ. ευρώ, ενώ με τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει ταμειακά διαθέσιμα μόλις 88.000 ευρώ".

Είπε πως στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης, η ΕΡΤ υπέβαλλε νέες μειωμένες προσφορές και "δημιουργήθηκε το περιβάλλον να υποβληθούν στις ομάδες προτάσεις και από την ιδιωτική αγορά".

"Έτσι, αναφορικά με τη Superleague 1, αποδεσμεύθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης, ενώ η διοίκηση της ΕΡΤ διαπραγματεύτηκε και πέτυχε χαμηλότερο τίμημα με τις τέσσερις ΠΑΕ (Ατρόμητος, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικός), με τις οποίες η ΕΡΤ είχε προσυμφωνήσει από πέρσι να μεταδώσει και φέτος τους αγώνες τους.

Παππάς: Η ΕΡΤ παρίας του τηλεοπτικού τοπίου

"Είναι επιλογή της ΝΔ να έχει την ΕΡΤ ως παρία του τηλεοπτικού τοπίου, να μην στηρίξει τον αθλητισμό και να σπρώξει τους φιλάθλους στις μηνιαίες συνδρομές των 50 ευρώ" τονίζει σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του:

"Τέλος το δωρεάν θέαμα λοιπόν από τη ΕΡΤ. Τέλος η στήριξη των σωματείων. Όποιος θέλει ποδόσφαιρο να πληρώνει συνδρομή. Αυτή είναι η επιλογή της ΝΔ. Η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο τηλεοπτικό πεδίο, να στηρίξει τον αθλητισμό και να προσφέρει δωρεάν θέαμα σημαντικών αθλητικών γεγονότων.

Αυτή όμως τη δυνατότητα τη στερεί από την ΕΡΤ, από τα σωματεία και από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες φιλάθλους η κυβέρνηση της ΝΔ. Διότι είναι επιλογή της ΝΔ να έχει την ΕΡΤ ως παρία του τηλεοπτικού τοπίου, να μην στηρίξει τον αθλητισμό και σπρώξει τους φιλάθλους στις μηνιαίες συνδρομές των 50 ευρώ. Ο κόσμος του αθλητισμού και οι φίλαθλοι βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα".

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software