Εικόνες από τις καταλήψεις των Εξαρχείων όπου διέμεναν οι πρόσφυγες

Εικόνες από τις καταλήψεις των Εξαρχείων όπου διέμεναν οι πρόσφυγες

Φωτογραφίες από τη νέα «κατοικία» των 143 προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα από τα Εξάρχεια στο Μενίδι, έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δημοσιοποίησε επίσης εικόνες από τα υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια, όπου ζούσαν μέχρι χθες τα 61 άτομα από το Αφγανιστάν, τα 39 από την Ερυθραία, 17 από το Ιράκ, 12 από το Ιράν, 11 από την Τουρκία, 1 από το Καμερούν, 1 από την Συρία και 1 από την Σαουδική Αραβία. 

Η στέγασή τους στο Μενίδι θα είναι προσωρινή μέχρι να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Όλοι τους κατέθεσαν αιτήσεις για άσυλο.
Σε σχέση με την χθεσινή επιχείρηση στα Εξάρχεια και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κακομεταχείρισης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε σε σχετική ερώτηση, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι «όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση, θεωρούν ότι είναι ευαισθησία οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κτήρια που εκκενώθηκαν» -και έδειξε και σχετικές φωτογραφίες.

«Αυτό δεν είναι ευαισθησία είναι ακραία υποκρισία. Εμείς όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν οικογένειες και παιδιά, φροντίσαμε να μεταφερθούν σε χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» -και έδειξε και πάλι αντίστοιχες φωτογραφίες. Αφήνουμε τους Έλληνες πολίτες να κρίνουν ποιοι έχουν ευαισθησία και ποιοι υποκρισία, τόνισε ο κ. Πέτσας. Η κυβέρνηση φροντίζει να συνδυάζεται η ασφάλεια με ανθρώπινες συνθήκες, συμπλήρωσε.

Γενικότερα για το μεταναστευτικό ο κ. Πέτσας είπε ότι φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αυξημένες ροές. Από τη πλευρά της κυβέρνησης προτάσσεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επιστροφές των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα μας και στο ευρωπαϊκό επίπεδο να γίνει η ανακατανομή όσων δικαιούνται άσυλο στις χώρες της ΕΕ.

Powered by TUODY Software