Διεθνής Αμνηστία: Ανησυχία για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Διεθνής Αμνηστία: Ανησυχία για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Την σοβαρή της ανησυχία εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία "για την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), ότι θα καταργηθεί ο δεύτερος βαθμός εξέτασης προσφυγών με στόχο - σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης ασύλου - να προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία προήλθε".

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

"Οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη νομιμότητα της διαδικασίας ασύλου, και να στερήσουν τους αιτούντες και τις αιτούσες άσυλο από το δικαίωμά τους σε αποτελεσματική προστασία, όπως την εγγυώνται το Άρθρο 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και το Άρθρο 39 της Οδηγίας για τις Διαδικασίες Ασύλου.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να διευκρινίσουν περαιτέρω το περιεχόμενο των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, και να διασφαλίσουν ότι τα δικαιώματα όσων αναζητούν διεθνή προστασία δεν θα υπονομεύονται προκειμένου να εφαρμοστεί η επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας". 

Σημειώνεται πως στην ανάρτηση χρησιμοποιήθηκε η βραβευμένη φωτογραφία του αείμνηστου Γιάννη Μπεχράκη, μπροστά στην οποία είχε φωτογραφηθεί ο πρωθυπουργός με την σύζυγό του, όταν επισκέφθηκαν έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο έλληνα φωτορεπόρτερ.

 

Powered by TUODY Software