Αυτός είναι ο "συντονιστής" των δυο καταλήψεων που εκκενώθηκαν στην Αχαρνών

Αυτός είναι ο "συντονιστής" των δυο καταλήψεων που εκκενώθηκαν στην Αχαρνών

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον "συντονιστή" των καταλήψεων στα δυο κτίρια που εκκενώθηκαν την Πέμπτη (19.09.2019) στην Αχαρνών, όπου βρέθηκαν ακόμα και πιστόλια. 

Πρόκειται για έναν 52χρονο με χαρακτηριστικό ψευδώνυμο, ο οποίος κατάγεται από την Συρία και μάλιστα διαμένει πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Το 2003 είχε συλληφθεί  στη Θεσσαλονίκη ύστερα από επεισόδια και μάλιστα για αυτή τη σύλληψη είχε ξεσηκωθεί ο αντιεξουσιαστικός χώρος, ενώ χρειάστηκε να γίνουν ακόμα και απεργίες πείνας.

Διαβάστε: Εκκένωση κτιρίων στην Αχαρνών: Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. - Βρήκαν και πιστόλια


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ταυτόχρονα, είχε εμπλοκή το 2009 για φορολογικές παραβάσεις στην Κρήτη όπου ζούσε το διάστημα εκείνο. Έχει πολλές επαφές με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ είχε δραστηριοποιηθεί και στη Μυτιλήνη όταν είχαν ξεκινήσει  το 2015 και το 2016 οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές.

Όπως μάλιστα έχει δηλώσει ο ίδιο έχει είχε πολεμήσει στο Λίβανο στο πλευρό των παλαιστινίων, ενώ το 2017 οι Αρχές είχαν ασχοληθεί ξανά μαζί του -ακόμα και η Αντιτρομοκρατική-  καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ένα παράνομο μουσουλμανικό νεκροταφείο το οποίο ήθελε ο ίδιος να δημιουργήσει στην περιοχή της Βοιωτίας.

Powered by TUODY Software