Παναγιώταρος στη δίκη ΧΑ: Δύο εκδοχές για τη δολοφονία Φύσσα- Διαφωνία με Μπαρμπαρούση για Χίτλερ

Παναγιώταρος στη δίκη ΧΑ: Δύο εκδοχές για τη δολοφονία Φύσσα- Διαφωνία με Μπαρμπαρούση για Χίτλερ

«Λαϊκός εθνικιστής, Χριστιανός Ορθόδοξος» και εντελώς άσχετος με όποια έκνομη ενέργεια έχει κάνει η Χρυσή Αυγή δήλωσε ο πρώην βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.

Έδωσε δύο διαφορετικές εκδοχές για τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Αρχικά είπε στο δικαστήριο ότι εκείνη την ημέρα ετοίμαζαν διανομή τροφίμων και όχι ομιλία του Νίκου Μιχαλολιακου. Όταν ερωτήθηκε ξανά έπειτα από λίγη ώρα και αφού του επισημάνθηκε ότι άλλοι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι θα γινόταν ομιλία και ότι εκείνη τη νύχτα βγήκαν να μοιράσουν τρικάκια, ο κατηγορούμενος αναθεώρησε λέγοντας πως «μπορεί να γινόταν ομιλία, δεν το ξέρω, ήξερα για διανομή μετά από κάποιες ημέρες».

Λίγο αργότερα ο ίδιος υποστήριξε ότι τον Ρουπακιά, τον Καζαντζόγλου και τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τους γνώρισε μετά το μοιραίο βράδυ. «Το επόμενο πρωί έμαθα για το περιστατικό. Μου είπαν για ποδοσφαιρικό γεγονός. Έμαθα τα ονόματα. Εκεί άκουσα το όνομα Ρουπακιάς και ότι είναι στα γραφεία της Νίκαιας. Κάποια στιγμή μαθεύτηκε ποιος είναι αυτός. Στην πορεία μαθαίναμε ονόματα, όπως όλοι», είπε ο κατηγορούμενος.

Περιγράφοντας την αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο άκουσμα της είδησης, σχολίασε ότι έκλεισαν αμέσως τα γραφεία και καταδίκασαν τη δολοφονία. «Όποιος εμπλεκόταν, τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις! Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους», ανάφερε.

Όταν του επισημάνθηκε ότι ο Γιώργος Πατέλης στη δίκη του απολογία είπε πως δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή και δεν τον έδιωξε κανείς, αλλά και ο Νίκος Μίχος ανέφερε πως ζήτησε διαγραφές και δεν έγιναν, ο κατηγορούμενος επέμεινε στη θέση του.

Αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής της οργάνωσης, κάνοντας όμως ευχή να υπήρχε τέτοια δομή: «Μακάρι να είχε γιατί ο μόνος σοβαρός θεσμός είναι ο στρατός. Δείτε τι συμβαίνει σε σεισμούς και καταποντισμούς. Μόνο ο στρατός λειτουργεί».

Στη συνέχεια σχολιάζοντας το εάν φορούσαν στολή, απάντησε ότι στον ίδιο αρέσουν τα στρατιωτικά ρούχα αλλά αυτό δεν αφορά την οργάνωση του κόμματος. «Ο καθένας ντύνεται όπως θέλει», είπε και επέδειξε μία φωτογραφία που είχε πάει με μαγιό σε συγκέντρωση.

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια και υπάνθρωποι» για τους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος τήρησε την ίδια γραμμή με τους υπόλοιπους βουλευτές λέγοντας ότι «υπάνθρωποι είναι όσοι κάνουν παράνομες πράξεις, είτε είναι Έλληνες, είτε αλλοδαποί».

Ο κατηγορούμενος πάντως για όλα τα επεισόδια που ερωτήθηκε υποστήριξε πως δέχτηκαν επίθεση, όπως στην περίπτωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, όπου είχε δηλώσει ότι «Οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν...Το απόστημα θα σπάσει...».

«Μας κάλεσαν να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγια. Να ιδρύσουμε ένα καινούργιο σωματείο. Δηλαδή όταν ο κύριος Πολάκης είπε σας τρώω για πρωϊνό τι εννοούσε; Είναι πολιτική ορολογία. Η δικογραφία είναι τερατούργημα» σχολίασε.

«Η Σκορδέλη είναι μια κάτοικος Νεοδημοκράτισσα βαμμένη και αγανακτισμένη με την κατάσταση στην περιοχή. Πηγαίναμε εκεί όταν μας καλούσαν για συμπαράσταση. Μόνο που μας έβλεπαν ηρεμούσαν» ανέφερε ο Ηλίας Παναγιώταρος με την Πρόεδρο να διερωτάται πως ηρεμούσαν οι κάτοικοι απλώς με την παρουσία ενός βουλευτή.

«Τους βοηθούσαμε, κάναμε ερωτήσεις στη Βουλή, βρίσκαμε δικηγόρους, αισθάνονταν πιο ασφαλείς» απάντησε ο κατηγορούμενος.

Σχετικά με τον χαιρετισμό Χίτλερ, ανέφερε ότι όποιος έκανε αυτόν τον χαιρετισμό του γινόταν παρατήρηση. «Απαγορευόταν αυτό. Όποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο, λέγαμε "κατέβασε το χέρι κάτω". Δεν επιτρεπόταν», υποστήριξε και «άδειασε» τον Κωνσναντίνο Μπαρμπαρούση που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι «χαίρομαι με αυτόν τον τρόπο γιατί του αρέσει».

Όταν ερωτήθηκε για την παρουσία του στο θέατρο Χυτήριο περιέγραψε ότι θα πήγαινε ακόμη κι αν δεν ήταν βουλευτής: «Έκαιγαν τον Χριστό. Τους στόλισα κάποιους εκεί. Έλεγαν ό,τι ήθελαν. Είχε αντιδράσει η Εκκλησία τότε. Ήταν απλά ο Ηλίας Παναγιώταρος, όχι ο βουλευτής ή η Χρυσή Αυγή. Είμαι ενεργός πολίτης».

Ο κατηγορούμενος εξερράγη όταν ερωτήθηκε αν στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής έρχονταν αλλοδαποί: «Έλληνες. Αυτούς τους ταΐζουν τόσες ΜΚΟ. Είναι χορτάτοι. Ο Έλληνας πεινάει σήμερα κυρια Πρόεδρε». Αντίστοιχη αντίδραση είχε όταν ερωτήθηκε και για την «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες», εξηγώντας ότι η Χρυσή Αυγή είχε τράπεζα αίματος. «Όταν έπαιρνε ένας φίλος κι έλεγε έχω ανάγκη, αίμα εμείς δίναμε. Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έπαιρναν αίμα από εκεί, αλλά μας ζητούσαν πολλοί και δίναμε».

Η διαφοροποίηση Μπαρμπαρούση για τον Χίτλερ

Για «δαιμονοποιήση του Χίτλερ» έκανε λόγο στην απολογία του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, ο οποίος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «άσχημο πράγμα» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Κ. Μπαραμπαρούσης που εντάχθηκε, όπως είπε, το 2010 στη Χρυσή Αυγή, σε ερώτηση της έδρας για τους μαιάνδρους, υποστήριξε ότι η Βουλή είναι γεμάτη σβάστιγκες στο πάτωμα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι ο βουλευτής έχει συνδυαστεί με κακές πράξεις και αυτός ήθελε να μπει στη Βουλή για να αλλάξει το σύστημα. «Εγώ ήθελα να γίνω βουλευτής για να αλλάξω αυτό το πράγμα που το λέμε δημοκρατία και το μόνο δημοκρατικό που γίνεται στον τόπο είναι οι εκλογές κάθε 3-4 χρόνια. Μας έκοψαν τη χρηματοδότηση ας πούμε, δημοκρατία αλά καρτ».

Ερωτηθείς από έδρας σχετικά με τη θέση του για τους αλλοδαπούς, υποστήριξε ότι υπάρχει «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα, εισβολή στην πατρίδα μας και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε». Ωστόσο, υποστήριξε πως δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς ρατσιστή γιατί έχει παντρευτεί δυο φορές αλλοδαπές.

Σχετικά με τον έλεγχο που έγινε στα γραφεία και τα ευρήματα αυτού του ελέγχου, ο πρώην βουλευτής ανάφερε πως «τις ασπίδες τις είχαμε για τους εξουσιαστές -οι πατεράδες τους είναι στη Βουλή άρα δεν είναι αντεξουσιαστές- και τις είχαμε για προστασία. Υπήρχε κι ένα τσεκούρι για τα ξύλα της σόμπας».

Για την ενδυμασία των μελών της Χρυσής Αυγής και τα παραγγέλματα είπε: «Εμείς προσπαθούσαμε να μη πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε σε εκδηλώσεις. Και στα γήπεδα έτσι πας ή σε μεγάλες εκδηλώσεις. Κάποιοι το φορούσαν το μπλουζάκι με στρατιωτικό παντελόνι, κάποιοι με τζιν. Δε μπορούσες να πεις στον άλλο τι θα φορέσει αν του αρέσει έτσι».

Powered by TUODY Software