Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη - Απειλήθηκαν κατοικίες

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη - Απειλήθηκαν κατοικίες

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το βράδυ της Τρίτης για πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Κάστρο (Χαμολιά) στο Πόρτο Ράφτη.

Το έργο της Πυροσβεστικής ήταν δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στη περιοχή και φτάνοντας τα 6 μποφόρ.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και συνολικά επιχείρησαν 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Η φωτιά φούντωσε κοντά σε διάσπαρτες οικίες και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ απομάκρυναν τους κατοίκους από την οδό Αιόλου.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο.

Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Συγκεκριμένα διακόπηκε η κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας. Έχει πλέον αποκατασταθεί εξάλλου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή.

Ενώ το μέτωπο της φωτιάς περιορίστηκε και διασφαλίστηκαν οι κατοικημένες περιοχές, κάτοικοι υπέδειξαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το irafina.gr, στην αστυνομία έναν ύποπτο αλλοδαπό, ο οποίος έκανε βόλτες στην περιοχή με αυτοκίνητο δίχως πινακίδες. Η αστυνομία φέρεται να προχώρησε στην προσαγωγή του υπόπτου, προκειμένου να τον ανακρίνει και να διαπιστωθεί αν ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Πόρτο Ράφτη.


Powered by TUODY Software