"Πάτρα - Τέξας": Πατέρας εκπαιδεύει τον ανήλικο γιο του στα όπλα [pics]

"Πάτρα - Τέξας": Πατέρας εκπαιδεύει τον ανήλικο γιο του στα όπλα [pics]

Είναι από τις φορές που μια είδηση αποδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι η κοινωνία βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια και πως αρκεί μια σπίθα για να βιώσουμε τις τραγικές συνέπειες.

Η εικόνα ενός παιδιού ηλικίας 6-7 ετών να κρατά όπλο και να περιγράφει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια τις σφαίρες και τη γεμιστήρα, είναι αποκρουστική και συνάμα δηλωτική της παρακμής των καιρών μας. 

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας είναι σοκαρισμένη από καταγγελίες που έχουν γίνει από γονείς μαθητών και αφορούν την ανάρτηση βίντεο στο facebook με πρωταγωνιστή ανήλικο μαθητή, τον οποίο εκπαιδεύει στα όπλα ο πατέρας του και μάλιστα, με απόλυτη υπερηφάνεια.

Όπως αναφέρει το dete.gr σε κάποιο από τα βίντεο το παιδί εμφανίζεται μπροστά σε ένα τραπέζι με πολλά όπλα και με σφαίρες να περιγράφει το πώς γεμίζεις και πυροβολείς, ενώ σε άλλο σημείο εμφανίζεται σε ένα χώρο που θυμίζει την περιοχή του νοτίου πάρκου, να παίζει τρέχοντας σαν καταδρομέας φορώντας και κουκούλα με το όπλο στο χέρι υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, ο οποίος του συνιστά να περνάει χιαστί τα δέντρα και να μην ακούγονται τα βήματά του για να μη δίνει στίγμα, ενώ στο τέλος εμφανίζεται να πυροβολεί προς την πλευρά ενός κτιρίου.

«Για την ασφάλειά σου» λέει στο παιδί, ενώ σε άλλο σημείο του λέει «είμαστε μαχητές και θα προσέχουμε τις αδελφές μας» και σε άλλο βίντεο ο πατέρας λέει στο παιδί ότι η ενασχόληση με τα όπλα και το στόχο είναι μια θετική δραστηριότητα  γιατί σε απομακρύνει από το τάμπλετ.

Κάποιος, ίσως, θα έπρεπε να πει σε αυτόν τον πατέρα ότι υπάρχουν άλλου είδους "θετικές δραστηριότητες", όπως η ζωγραφική, ο χορός, η μουσική, στις οποίες θα μπορούσε να στρέψει τον γιο του και όχι να τον μυεί στα όπλα. 

Όσο για τα "περί ασφάλειας του ίδιου και της οικογένειας" που επικαλείται διαρκώς ο πατέρας-αφέντης στα βίντεο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά "προφάσεις εν αμαρτίαις". Ένας τρόπος να δικαιολογήσει το πάθος που έχει με τα όπλα και την εμμονή του να "μεταλαμπαδεύσει" όσα ξέρει στο γιο του. Η βία που παρουσιάζεται ως "παιχνίδι" είναι σύμπτωμα μια βαριά νοσούσας κοινωνίας. Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, που κρύβεται πίσω από το πρόσχημα της ασφάλειας, πολύ επικίνδυνη.  

Powered by TUODY Software