Η Αγία Ελληνική Οικογένεια και το Αμέρικαν Μπαρ

Η Αγία Ελληνική Οικογένεια και το Αμέρικαν Μπαρ

Στη χώρα μας, η μοιχεία ήταν ποινικό αδίκημα σχεδόν από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους. Συγκεκριμένα το άρθρο 286 του Ποινικού Νόμου της Βαυαροκρατίας ίσχυσε έως το 1950. Αν λοιπόν η κυβέρνηση επιθυμεί να οδηγήσει την κοινωνία μας στο δρόμο της θρησκευτικής ευλάβειας, οφείλει να επαναφέρει σε ισχύ και το νόμο της μοιχείας, ο οποίος καταργήθηκε από την κυβέρνηση Αλλαγής, το 1982. 

Τότε, όπως και σήμερα, η Εκκλησία της Ελλάδος αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι «η αποποινικοποίηση της μοιχείας θα κλονίσει τα θεμέλια της οικογένειας και του γάμου» Όμως η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έκανε πίσω. Κατήργησε το άρθρο 357 του Ποινικού Κώδικα με άλλο άρθρο, στις 20 Αυγούστου 1982.

Δεν περιορίστηκε όμως μόνο στη νομοθεσία. Με το ιστορικό του νεύμα προς την Δήμητρα Λιάνη, όταν κατέβαινε από το αεροπλάνο κατά την επιστροφή τους από το Χέρφιλντ, κλόνισε τα θεμέλια του γάμου ως αξία. Και κάπως έτσι η άγια ελληνική οικογένεια εξελίχθηκε σε… Αμέρικαν Μπαρ. 

Η ΝΔ δείχνει αποφασισμένη να επαναφέρει το λαό στον πρότερο και έντιμο βίο του. Γι΄αυτό και δεν περιορίζεται να νομοθετεί όπως τη συμφέρει. Νομοθετεί και κατά τας Γραφάς. Ευτυχισμένο το 1821!
 

Powered by TUODY Software