Καιρός: Πού θα χτυπήσει η μετεωρολογική βόμβα "Βικτώρια"

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η μετεωρολογική βόμβα "Βικτώρια"

Στην Ελλάδα έχει φτάσει από τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης και χτυπά έντονα τα δυτικά τμήματα της χώρας, η κακοκαιρία "Βικτώρια", όπως ονομάστηκε από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το σύστημα θα προκαλέσει σημαντική επιδείνωση στον καιρό από τα δυτικά προς τα ανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους που στο Ιόνιο πέλαγος ίσως προσεγγίσουν και τα 10 μποφόρ.

Οι περιοχές που εμφανίζουν προγνωστικά αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων είναι τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος με έμφαση τα δυτικά, ανατολικά και νότια τμήματα, η ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, η Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Αττικής αναμένουμε βροχοπτώσεις μέσα στη νύχτα, που από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα ενταθούν και γύρω στο μεσημέρι της Τετάρτης θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα με έμφαση περιοχές που βρέχονται από τον Σαρωνικό.

Εκτιμάται ότι στο νομό ίσως προσεγγίσουμε ή και ξεπεράσουμε τους 50 με 70 τόνους νερού ανά στρέμμα σε κάποιους μετεωρολογικούς σταθμούς με έμφαση τα δυτικά τμήματα.

Βροχές κατά περιόδους έντονες θα δεχτεί και ο Νομός Θεσσαλονίκης ενώ στα ανατολικά και νότια παραθαλάσσια τμήματα ίσως εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Powered by TUODY Software