Φώφη Γεννηματά: Σκευωρία η δίωξη του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis

Φώφη Γεννηματά: Σκευωρία η δίωξη του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis

Για παραδικαστικό κύκλωμα και εσπευσμένη εισαγγελική πρωτοβουλία, μίλησε στην Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Στήριξη στον Ανδρέα Λοβέρδο παρείχε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία της για το νομοσχέδιο των ποινικών κωδικών.

Αναφερόμενη στην δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ υποστήριξε πως «η ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου είναι το τελευταίο δείγμα γραφής από ένα σύστημα που αποδομείται».

Τόνισε ότι η εισαγγελέας διαφθοράς «έσπευσε να παραγγείλει την δίωξη» τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι «ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της σκευωρίας».

Συνολικά η Φ.Γεννηματά υποστήριξε πως σταδιακά «αποκαλύπτεται το πολυπλόκαμο παραδικαστικό κύκλωμα» και ότι  «τα πειθήνια όργανά του παραμένουν πιστά στο σχέδιο».

Για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΙΝ.ΑΛ για το αδίκημα της απιστίας σημείωσε πως πρέπει «να προστατευθούν τα τραπεζικά στελέχη από τα φαινόμενα του εισαγγελικού πληθωρισμού που φθάνει τα όρια του ακτιβισμού» αναρωτώμενη «πως θα υπογράψει ένα στέλεχος ρύθμιση δανείου με την Δαμόκλειο Σπάθη της απιστίας».

Σημείωσε πάντως πως με την ρύθμιση που κατέθεσε το ΚΙΝ.ΑΛ λύνεται το ζήτημα της συνταγματικότητας της διάταξης. Τέλος η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αδικαιολόγητη βία που επιδείχθηκε την Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ».

Επισήμανε μάλιστα ότι απέναντι στο ΚΙΝ.ΑΛ τίθεται το εξής δίλημμα: «Η θα αποδεχθούμε την ωμή βία όπως επί ΣΥΡΙΖΑ ή θα αποδεχθούμε τις παλιές συνταγές αυταρχισμού».

Powered by TUODY Software