Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Αυξάνονται σε 15 οι βουλευτές επικρατείας.

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων, οι διατάξεις του οποίου προέκυψαν μετά από διακομματικές συνεννοήσεις. Το νομοσχέδιο εισάγεται για ψήφιση στην Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.

Το νομοθέτημα, που απαιτεί 200 ψήφους προκειμένου να ισχύσει στις επόμενες εκλογές,καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις προκειμένου να ψηφίσουν οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό. Σε αυτές σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται το να έχουν διαμείνει για 2 χρόνια στην ελληνική επικράτεια, να έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση για το τρέχον η το προηγούμενο έτος.

Επίσης ρυθμίζονται σειρά τεχνικών ζητημάτων τόσο για την ψήφο όσων μένουν στο εξωτερικό αλλά για την διενέργεια των εκλογών γενικά. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αύξηση του αριθμού των βουλευτών επικρατείας σε 15 από 12 που είναι σήμερα ενώ ορίζεται και η νέα διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Το κονδύλιο που θα απαιτηθεί για την ψήφο των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό είναι 9 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Powered by TUODY Software