Υγεια

Ιατρικό θαύμα στην Ισπανία: 34χρονη σώθηκε έπειτα από καρδιακή ανακοπή διάρκειας 6 ωρών!

Ιατρικό θαύμα στην Ισπανία: Ισπανοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να σώσουν τη ζωή μια Βρετανίδας, η καρδιακή λειτουργία της οποίας διακόπηκε για 6 ώρες μετά την υποθερμία που υπέστη κατά τη διάρκεια εκδρομής στο βουνό.

Φορολογικό: Mείωση ΦΠΑ για αθλητές, χρηματικές δωρεές προς το Δημόσιο & για ΙΧ πολύτεκνων

Ευνοϊκότερο καθεστώς φορολόγησης για αθλητές, χρηματικές δωρεές προς το Δημόσιο, για τα ΙΧ αυτοκίνητα πολύτεκνων καθώς και για εταιρικά οχήματα χαμηλών ρύπων θεσπίζεται με μια σειρά τροπολογίες που κατέθεσε στο φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Βασίλης Κικίλιας Ηπατίτιδα C: Μέχρι τέλος του έτους η τιμή για τα φάρμακα

Η τιμή για τα φάρμακα της ηπατίτιδας C θα είναι η προτεραιότητα της νέας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, η σύνθεση της οποίας ορίστηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Όχι day: Έξι λόγοι για να μάθεις να λές όχι

Όχι άλλο κάρβουνο. Δεν έμεινε τυχαία η φράση της γνωστής ελληνικής ταινίας. Όχι. Μια λεξούλα με τρία γράμματα και δύναμη μεγατόνων.

ΟΕΝΓΕ: Θα προσφέρουμε περίθαλψη σε πρόσφυγες και μετανάστες με ή χωρίς ΑΜΚΑ

Την ξεκάθαρη απόφασή τους να βοηθήσουν όλους ανεξαιρέτως του πρόσφυγες και μετανάστες είτε έχουν είτε δεν έχουν ΑΜΚΑ επαναλαμβάνουν σε ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί με αφορμή και την υπόθεση του 22χρονου καρκινοπαθή από το Πακιστάν.

Αντισυλληπτικά: Περιοχή- κλειδί του εγκεφάλου είναι μικρότερη στις γυναίκες που τα παίρνουν

Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, έχουν μικρότερο όγκο υποθαλάμου, μιας ζωτικής περιοχής του εγκεφάλου, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν παίρνουν τέτοια χάπια, σύμφωνα με μια νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες διαπιστώνουν κάτι τέτοιο.

Βασίλης Κικίλιας: Τρεις άμεσες δράσεις για να βοηθηθούν όσοι ζουν με τον HIV

Τρεις ενέργειες που θα υλοποιηθούν άμεσα, με στόχο να ανακουφιστούν όσοι ζουν με τη λοίμωξη HIV στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα «Η Εθνική Στρατηγική του HIV».

Επιδημία HIV: Εθνική Στρατηγική από την κυβέρνηση

Την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης το αμέσως επόμενο διάστημα, για τη θέσπιση ανώνυμης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων για τον ιό HIV, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με θέμα «η Εθνική Στρατηγική για την επιδημία του HIV».

Κλιματική αλλαγή και υγεία: Η μεγαλύτερη απειλή τον 21ο αιώνα

Η κλιματική αλλαγή βλάπτει την υγεία, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Powered by TUODY Software