Αττικόν: Εικόνες ντροπής με δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους- Χωρίς χημειοθεραπεία οι ασθενείς

Αττικόν: Εικόνες ντροπής με δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους- Χωρίς χημειοθεραπεία οι ασθενείς

Έλλειψη ράντζων, προσωπικού και χαλασμένο εξοπλισμό στο νοσοκομείο Αττικόν καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, δημοσιοποιώντας εικόνες που αποκαλύπτουν τις συνθήκες λειτουργίας του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε κάθε εφημερία στο Αττικόν, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πηγαίνουν πάνω από 1.200 ασθενείς εκ των οποίων εισάγονται για νοσηλεία περίπου οι 200, με τους μίσους εξ αυτών όμως να έχουν και κρεβάτι. 

Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν, καθώς είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς. 

Ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, ότι οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο τέσσερις τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους). 

Την επόμενη κάθε εφημερίας το Αττικόν γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους.

Αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα κάθε φορά τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία.


 Καταγγελίες για διακοπή χημειοθεραπειών 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες για άλλες ημέρες. 

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών οι οποίοι αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται πολλές φορές στο Νοσοκομείο για να κάνουν τη θεραπεία τους.Εδώ και τρία χρόνια ο μαγνητικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας

«Δεν υπάρχουν χρήματα στο Νοσοκομείο για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές για λίγα ευρώ και οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Εκτός λειτουργίας είναι και ο στεφανιογράφος τις τελευταίες δέκα ημέρες με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. 

Powered by TUODY Software