Κρήτη: 65χρονη έδωσε ζωή με τον θάνατο της

Κρήτη: 65χρονη έδωσε ζωή με τον θάνατο της

Δώρο ζωής από μια 65χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης με εγκεφαλική αιμορραγία, καθώς η οικογένεια της συναίνεσε να προχωρήσει η διαδικασία δωρεάς οργάνων.

Η κατάστασή της γυναίκας ήταν μη αναστρέψιμη και έπειτα από τις απαιτούμενες διαδικασίες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο ΠαΓΝΗ η λήψη και μεταφορά οργάνων.

Η διαδικασία λήψης και μεταφοράς οργάνων ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Κυριακή 03/02/2019 και έγινε λήψη νεφρών, ήπατος και κερατοειδών χιτώνων, από τις ειδικές μεταμοσχευτικές ομάδες.

Τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στα ΓΝΑ «Ιποκράτειο» και «Λαικό» (νεφρά), στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» (ήπαρ), ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στο ΠαΓΝΗ.

Με ανακοίνωση του ο διοικητής του ΠαΓΝΗ ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την συντονισμένη και επιτυχή διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΠαΓΝΗ ευχαριστεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μας που εργάστηκε συντονισμένα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και συγχαίρει την οικογένεια της δότριας που πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα της συγγενούς της, δίνοντας «ανάσα» ζωής σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.

Σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ και εφαρμόζοντας πολιτικές του Υπουργείου Υγείας, το νοσοκομείο μας συμβάλει ουσιαστικά στην οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία ενός αποτελεσματικού και αξιόπιστου μεταμοσχευτικού συστήματος στο πλαίσιο του ΕΣΥ».

Powered by TUODY Software