Συνελήφθησαν ξανά οι Pussy Riot στο Σότσι

Συνελήφθησαν ξανά οι Pussy Riot στο Σότσι
Δύο μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, οι Μαρία Αλιόχινα και Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, συνελήφθησαν σήμερα από τις αστυνομικές αρχές στο Σότσι της Ρωσίας, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, ανακοίνωσαν οι ίδιες οι ακτιβίστριες μέσω Twitter.

Η Αλιόχινα δήλωσε ότι συνελήφθησαν έξω από μια εκκλησία ως ύποπτες για διάπραξη αδικήματος, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ενώ η Τολοκονίκοβα έγραψε στο Twitter ότι κατηγορήθηκε για κλοπή.

"Βρισκόμαστε μέσα σε ένα βαν της αστυνομίας. Μας μεταφέρουν σε αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Άντλερ", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γερμανικό Πρακτορείο η Αλιόχινα.

Σύμφωνα με το BBC, οι δύο γυναίκες οι οποίες αποφυλακίστηκαν τον Δεκέμβριο κρατήθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπως ανέφεραν οι ίδιες.

Όπως έγραψαν στο Twitter, συνελήφθησαν από έναν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Η Τολοκονίκοβα είπε ότι περπατούσαν σε δρόμο της πόλης όταν συνελήφθησαν. Η ίδια και ο σύζυγός της Πιοτρ Βερτζίλοφ δήλωσαν ότι είχαν προγραμματίσει εκδήλωση διαμαρτυρίας με τίτλο "Ο Πούτιν σας διδάσκει πως να αγαπάτε τη Μητέρα Πατρίδα".

Η Τολοκονίκοβα είπε ακόμη ότι η σημερινή ήταν η τρίτη φορά που συλλαμβάνεται. "Την 16η (Φεβρουαρίου) συλληφθήκαμε και κρατηθήκαμε για επτά ώρες, την 17η περάσαμε δέκα ώρες στην FSB (πρώην KGB)", έγραψε στο Twitter.

Η 25χρονη Αλιόχινα και η 24χρονη Τολοκονίκοβα παρέμειναν δύο χρόνια στη φυλακή καθώς καταδικάστηκαν για "χουλιγκανισμό" και συγκεκριμένα επειδή τραγούδησαν τον Φεβρουάριο του 2012 μια "πανκ προσευχή" μέσα σε εκκλησία της Μόσχας διαμαρτυρόμενες για την πολιτική του προέδρου Πούτιν.

Η πόλη του Σότσι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον τόπο διεξαγωγής των Αγώνων.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software