Πέθανε σε λιποαναρρόφηση που κέρδισε σε καλλιστεία

Πέθανε σε λιποαναρρόφηση που κέρδισε σε καλλιστεία
Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εκουαντόρ, όταν μία 19χρονη φοιτήτρια Ιατρικής πέθανε κατά την διάρκεια λιποαναρρόφησης που έλαβε ως έπαθλο όταν αναδείχτηκε νικήτρια σε διαγωνισμό ομορφιάς.

Η Κάθριν Κάντο στέφθηκε βασίλισσα της ομορφιάς σε διαγωνισμό που έγινε στο Εκουαδόρ. Η νεαρή ανακηρύχτηκε βασίλισσα τον Οκτώβριο του 2014 κερδίζοντας πλήθος δώρων, μεταξύ αυτών και ενός αυτοκινήτου Aveo, ένα tablet και μία δωρεάν επέμβαση λιποαναρρόφησης.

Η ίδια έκρινε πως δεν χρειαζόταν την επέμβαση αυτή, ωστόσο οι κριτές του διαγωνισμού της συνέστησαν να χάσει λίγο βάρος. Ορθά σκεπτόμενη, η κοπέλα δήλωσε πως είχε σκοπό να χάσει τα περιττά κιλά με γυμναστική, εκείνοι ωστόσο, επέμεναν να υποβληθεί στην επέμβαση.

Ο 24χρονος αδερφός της δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ: «Πριν από τη χειρουργική επέμβαση της τηλεφώνησε πολλές φορές ο χειρουργός, προσπαθώντας να την πείσει να κάνει την επέμβαση, όμως εκείνη του έλεγε όχι. Σκεφτόταν να κάνει αυτό το έπαθλο δώρο σε κάποιον άλλο, αλλά τελικά συμφώνησε να το κάνει η ίδια απλώς για να τον ξεφορτωθεί».

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Εκουαδόρ Εl Telegrafo, η κοπέλα υποβλήθη στην επέμβαση σε ιδιωτική κλινική στις 10 Ιανουαρίου, με τραγικές συνέπειες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε: «Μου είπαν πως πέθανε από εγκεφαλικό οίδημα, αλλά το προσωπικό της κλινικής είπε στους συγγενείς ότι πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Έχω διατάξει κυτταρολογική εξέταση και παθολογικές εξετάσεις για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη».

Οι γιατροί συνελήφθησαν και τους απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα μέχρι να αποδειχθεί αν ευθύνονται ή όχι για το θάνατο της 19χρονης.
Powered by TUODY Software