Κλεμμένο από Μάικλ Τζάκσον το τραγούδι του Spectre;

Κλεμμένο από Μάικλ Τζάκσον το τραγούδι του Spectre;
Με πολλές επιφυλάξεις έγινε δεκτή η επίσημη παρουσίαση του μουσικού θέματος με τίτλο «Writing On The Wall», της πολυαναμενόμενης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, «Spectre», καθώς πολλοί υποστηρίζουν πως το τραγούδι είναι «κλεμμένο» από τον Μάικλ Τζάκσον!

Το τραγούδι, που έγραψαν οι βραβευμένοι με Grammy Σαμ Σμιθ και Τζίμι Νέιπς, κυκλοφόρησε το πρωί της Παρασκευής και αμέσως άρχισαν οι επικρίσεις, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μοιάζει καταπληκτικά με την επιτυχία του 1995 «Earth Song», του Μάικλ Τζάκσον!

Η Βρετανίδα παρουσιάστρια, Jenni Falconer, ήταν μία από τις πρώτες, που εντόπισε την ομοιότητα μεταξύ των δύο κομματιών, γράφοντας στο Twitter: «Κανένας άλλος που να βρίσκει ότι το ''Writings On The Wall'' έχει στοιχεία του ''Earth Song;''».

Και δεν ήταν η μοναδική που πιστεύει ότι τα δύο κομμάτια έχουν κοινά στοιχεία. «Το τραγούδι μοιάζει να είναι κράμα του “Earth Song'' και κάτι που ακούς σε θεατρικές παραγωγές. Απογοήτευση...», «Είναι μία τραγική αντιγραφή του “Earth Song”», «Ώστε ο Sam Smith σκέφτηκε ν' αντιγράψει το “Εarth Song” για την ταινία ''Spectre'';», ήταν κάποια από τα σχόλια που εμφανίστηκαν στα social media.

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι ότι ο Σαμ Σμθ «έκλεψε» τον Michael Jackson. Κάποιοι χρήστες στα social media, πιστεύουν ότι o Bρετανός τραγουδοποιός πήρε στοιχεία από το τραγούδι του κινηματογραφικού πράκτορα 007, που ερμήνευσε η Shirley Bassey, το 1964 για την ταινία «Ο Χρυσοδάχτυλος», με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Φυσικά, δεν λείπουν κι εκείνοι που αποθεώνουν την μπαλάντα του Σαμ, μεταξύ των οποίων και ο Ρότζερ Μουρ, που ενσάρκωσε τον θρυλικο πράκτορα επτά φορές.

Ο 23χρονος Σαμ Σμιθ αρκέστηκε να ευχαριστήσει τον κόσμο που «αγκάλιασε» το κομμάτι και να δηλώσει πως αυτό ήταν ένα όνειρό του που έγινε πραγματικότητα!

Ακούστε τα επίμαχα  τραγούδια και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Το θέμα της μουσικής της νέας ταινίας «Spectre»:Το «Earth Song» του βασιλιά της ποπ:


To τραγούδι του 007 με ερμηνεύτρια την Shirley Bassey:

Powered by TUODY Software