Παγίδα για τους εργαζόμενους το φουτουριστικό Apple Park

Παγίδα για τους εργαζόμενους το φουτουριστικό Apple Park

Τα νέα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια είναι φουτουριστικά και high tech, θυμίζουν διαστημόπλοιο, κόστισαν 4 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα.

Καθώς για την κατασκευή του Apple Park, όπως ονομάζεται το εντυπωσιακό κτίριο έχει χρησιμοποιηθεί κατά βάση γυαλί, είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσουν οι εργαζόμενοι τις πόρτες από τους γυάλινους τοίχους.

Κάτι που είχαν επισημάνει οι επιθεωρητές κτηρίων, όμως οι υπεύθυνοι της Apple δεν έδωσαν την απαραίτητη σημασία.

Αποτέλεσμα ήταν μόλις στον πρώτο μήνα λειτουργίας του κτηρίου να έχουν υπάρξει τουλάχιστον τρία περιστατικά με εργαζομένους που τράκαραν με τόση δύναμη σε κάποιο τζάμι ώστε ήταν αναγκαία η εισαγωγή τους σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Bloomberg έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά με αφηρημένους εργαζόμενους που έπαιζαν με το κινητό τους με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στους γυάλινους τοίχους.

Το πρόβλημα φέρεται να παραδέχθηκε και ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης Νταν Γουάιζενχατ, ο οποίος σε ομιλία του σε συνέδριο στο Κουπερτίνο είπε ότι «έχουμε ανθρώπους που πέφτουν στα τζάμια. Αυτό είναι πρόβλημα και αναζητούμε τρόπους επίλυσης».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software