Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Είμαι εγκλωβισμένος στην εφηβεία μου»

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Είμαι εγκλωβισμένος στην εφηβεία μου»

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε για τη «μοναδική Ζωή» του, για την σχέση του με τη Νατάσα Καλογρίδη, για το Μακεδονικό, τον Βαρουφάκη, τη Δικαιοσύνη, τη Νέα Δημοκρατία, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στον Δημήτρη Δανίκα για το Πρώτο Θέμα.

Μεταξύ των όσων είπε:

Η Ζωή Λάσκαρη και η μονογαμία

«Σαράντα κι ένα χρόνια η κοινή μας ζωή. Κι αν δεν «έφευγε» πάλι σήμερα, αύριο και μεθαύριο, πάλι μαζί θα ήμασταν. Να είσαι σίγουρος. Η μοναδική Ζωή.

Δεν πιστεύω ότι ο άνδρας και η γυναίκα είναι μονογαμικά όντα. Το συναίσθημα προκαλεί σεβασμό, έτσι διαρκεί και διαιωνίζεται μια σχέση. Άλλωστε πιστεύω ότι στον άνδρα λειτουργεί περισσότερο ο πειρασμός, ενώ η γυναίκα είναι πιο προσηλωμένη στο συναίσθημα. Όταν το συναίσθημα λειτουργεί, τότε είναι απόρθητο από την οποιαδήποτε παράλληλη σχέση. Κι έτσι το συναίσθημα αποκλείει, κάνει φραγή στην οποιαδήποτε αισθησιακή, παράλληλη, γνωριμία».

Και η Νατάσα Καλογρίδη;

«Μια υπέροχη σχέση. Είμαι αθεράπευτα εγκλωβισμένος στην εφηβεία μου. Όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο αισθάνομαι εγκλωβισμένος στις ανησυχίες ενός εφήβου. Άλλωστε, πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Πολλοί εγκαταλείπουν την επαφή με την εφηβεία τους. Από το λεξιλόγιό μου έχω διαγράψει τη λέξη πλήττω. Αν η Νατάσα δεν με είχε επιλέξει, δεν θα ήμουν τώρα εδώ. Μπορείς να είσαι οδηγός σε μία σχέση, αλλά ποτέ να μην πιστέψεις ότι είσαι το αφεντικό. Συμβαίνει να είσαι από κάτω κι όμως εσύ να είσαι το πραγματικό αφεντικό. Χωρίς συμβιβασμούς κάθε αληθινή σχέση έχει πεθάνει οριστικά. Φυσικά εννοώ συμβιβασμούς που δεν τσαλακώνουν και δεν περιφρονούν, ούτε ταπεινώνουν την προσωπικότητα του άλλου».

Όσο για την διαπραγμάτευση του Γιάννη Βαρουφάκη με τους εταίρους το 2015:

«Το οποιοδήποτε έγκλημα συντελείται και διά της παραλείψεως. Δηλαδή παραλείπω κάτι που είχα υποχρέωση να πράξω. Οσο για τον Βαρουφάκη, μπορεί να τον θεωρήσουμε επιπόλαιο, ανίκανο, αλλά δεν μπορούμε να του αποδώσουμε δόλο. Οτι δηλαδή προκάλεσε τέτοια ζημιά στη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας από δόλια επιλογή. Οχι, δεν το πιστεύω».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software