Ο Ζέιν Μάλικ το αποφάσισε: Δεν είναι πλέον μουσουλμάνος

Ο Ζέιν Μάλικ το αποφάσισε: Δεν είναι πλέον μουσουλμάνος

Ο Ζέιν Μάλικ (Zayn Malik) αποκάλυψε ότι πλέον δεν αυτοπροσδιορίζεται ως μουσουλμάνος σε νέα του συνέντευξη.

Ο τραγουδιστής, πρώην μέλος των «One Direction» επιβεβαίωσε την είδηση στη βρετανική Vogue, δηλώνοντας ότι δεν πιστεύει σε "κανένα" από τα δόγματα της θρησκείας.

"Δεν δηλώνω μουσουλμάνος" είπε.

Ο Μάλικ συνέχισε λέγοντας ότι δεν εφαρμόζει πλέον τις πρακτικές της θρησκείας, συμπεριλαμβανομένης της καθημερινής προσευχής.

"Δεν πιστεύω ότι πρέπει να φάτε ένα συγκεκριμένο κρέας που έχει ευλογηθεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, δεν πιστεύω ότι πρέπει να διαβάζετε μια προσευχή σε μια συγκεκριμένη γλώσσα πέντε φορές την ημέρα. Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά" είπε. "Πιστεύω απλώς ότι αν είναι κάποιος καλός άνθρωπος, όλα θα πάνε καλά για εκείνον" σημείωσε.

Στη συνέντευξη, ο Μάλικ - που μεγάλωσε από μουσουλμάνους γονείς στο Δυτικό Γιορκσάιρ, στην Αγγλία - εξέφρασε δισταγμό να συζητά για την πίστη του. "Θέλω απλώς να το κρατήσω ανάμεσα σε μένα και σε ό,τι πιστεύω" είπε. "Αισθάνομαι ότι με κάνει να κινούμαι στη ζωή με ωραίο τρόπο", σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The Independent".

Τα σχόλια προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις χρηστών στο Twitter.

"Θα πρέπει να ντρέπεσαι", έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. Ένας άλλος εξέφρασε απογοήτευση, καθώς πίστευε ότι οι πεποιθήσεις του τραγουδιστή είχαν κάποτε "βοηθήσει να αλλάξουν οι απόψεις των ανθρώπων για το Ισλάμ".

Ωστόσο, άλλοι επικρότησαν τη "γενναιότητα" του Μάλικ με έναν χρήστη να γράφει: "Αυτό είναι ένα δυναμικό βήμα προς τα εμπρός για τη θρησκευτική ελευθερία μεταξύ των νεαρών μουσουλμάνων".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software