Στον ερωτισμό υπάρχει αιωνιότητα: Γοργόνες του Milo Manara σε ρολόγια πολυτελείας

Στον ερωτισμό υπάρχει αιωνιότητα: Γοργόνες του Milo Manara σε ρολόγια πολυτελείας

Ο φημισμένος Ιταλός καλλιτέχνης κόμικ Milo Manara είναι παγκοσμίως γνωστός. Τουλάχιστον, τα έργα του είναι αναγνωρίσιμα από το σύνολο του αντρικού πληθυσμού του πλανήτη.

Η ελβετική εταιρεία ρολογιών πολυτελείας Ulysse Nardin πλησίασε τον Manara και του ζήτησε να ζωγραφίσει δέκα εικόνες για μια σειρά ανδρικών ρολογιών.

Ο Milo Manara αποδέχθηκε την πρόκληση και σε δέκα εικόνες αφηγήθηκε μια μυθική ιστορία της θάλασσας: μια γοργόνα -το όνομά της είναι Ulyssa- συναντά μια γυναίκα, τη Νάντια, ανακαλύπτουν η μία την άλλη και ερωτεύονται κάτω απ' τα κύματα. Η ιστορία εξελίσσεται υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός καρχαρία.

«Το ρολόι προσφέρεται με ιδιαίτερη ακρίβεια σε αυτό το θέμα, γιατί στον ερωτισμό υπάρχει αιωνιότητα» υποστηρίζει ο Ιταλός εικονογράφος, που ζωγραφίζει για περισσότερα από 50 χρόνια.

«Έπρεπε να σκεφτώ ένα θέμα που ενώνει αυτές τις δέκα εικόνες και, ταυτόχρονα, να επιτρέπει σε κάθε μία από αυτές να είναι αυτόνομη, ώστε να "λειτουργεί" από μόνη της χωρίς να έχει ανάγκη τις άλλες» εκμυστηρεύεται.

«Δεν είναι μια γραμμική ιστορία, αλλά υπάρχει ένα κοινό νήμα, βασισμένο σε δύο χαρακτήρες. Ο ένας χαρακτήρας είναι ένα διαχρονικό κορίτσι και ο άλλος, μια γοργόνα. Είναι σαφές ότι αυτές οι γυναίκες προσωποποιούν ένα ιδανικό. Αν κοιτάξουμε στον ελληνικό κλασικισμό και στην Αναγέννηση, θα δούμε ότι στο διάβα των αιώνων έχει αλλάξει η μορφολογία του φυσικού μοντέλου. Αντιμετωπίζω τη δουλειά μου σαν μια συνεχή επανερμηνεία του ιδανικού μοντέλου» εξηγεί.

Ψηλά, στα ελβετικά βουνά, οι τεχνίτες στις εγκαταστάσεις της Ulysse Nardin στο Le Locle σμίκρυναν τις πρωτότυπες νερομπογιές του Manara για να τις χωρέσουν στην επιφάνεια του ρολογιού (είναι δέκα φορές μικρότερη του κάθε έργου). Θα κατασκευαστούν δέκα αντίγραφα κάθε εικόνας σε ανοξείδωτο ατσάλι και δέκα κάθε εικόνας σε rose gold, συνολικά 200 κομμάτια. Το λουράκι, από βαθύ μπλε δέρμα κροκόδειλου για να «συνομιλεί» με τη χρωματική τονικότητα που επέλεξε ο Manara.

Με κάθε ρολόι, η ελβετική ωρολογοποιία θα προσφέρει και αριθμημένη γκραβούρα του Ιταλού καλλιτέχνη, υπογεγραμμένη από τον ίδιο.

Η σειρά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο SIHH 2019, τη διεθνή έκθεση ρολογιών στη Γενεύη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software