Απαγόρευση σε ιρανική μπάντα – Τι «λάθος» έκανε η τραγουδίστρια;

Απαγόρευση σε ιρανική μπάντα – Τι «λάθος» έκανε η τραγουδίστρια;

H Σαρία απαγορεύεις στις γυναίκες να τραγουδούν σόλο μπροστά σε άντρες. Και μια γυναίκα - μέλος ιρανικής μπάντας τραγούδησε σόλο για δώδεκα ολόκληρα δευτερόλεπτα, κάτι που οδήγησε στην απαγόρευση του μουσικού συγκροτήματος

Η Νεγκίν Πάρσα έπαιζε κιθάρα στο μουσικό γκρουπ του διάσημου στο Ιράν Χαμίντ Ασκάρι, κατά την διάρκεια συναυλίας στις 30 Ιανουαρίου, στο Μίλαντ Τάουερ και κάποια στιγμή βρέθηκε να τραγουδά μόνη της.

Ο ισλαμικός νόμος επιτρέπει στις γυναίκες να τραγουδούν σόλο μόνο μπροστά σε γυναίκες. Όταν στο ακροατήριο βρίσκονται άντρες, τότε επιτρέπεται είτε να τραγουδούν μαζί με κάποιον άντρα, είτε ως μέλη μιας χορωδίας.

Όταν η Νεγκίν Πάρσα συνειδητοποίησε ότι τραγουδά μόνη της απομακρύνθηκε από το μικρόφωνο καθώς γνωρίζει ότι όλες οι συναυλίες παρακολουθούνται στενά. Τότε, ο τραγουδιστής Χαμίντ Ασκάρι, πήγε το δικό του μικρόφωνο μπροστά στην Πάρσα, ώστε να συνεχίσουν το τραγούδι κανονικά - σε μια πράξη «αντίστασης».

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι για την επιβολή της Σαρία δεν άργησαν να αντιδράσουν. Ήδη από την ημέρα εκείνη στο γκρουπ επιβλήθηκε απαγόρευση λειτουργίας «μέχρι νεοτέρας».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software