Ο Ρόμαν Πολάνσκι αρνείται τις νέες κατηγορίες ηθοποιού για βιασμό 45 χρόνια πριν

Ο Ρόμαν Πολάνσκι αρνείται τις νέες κατηγορίες ηθοποιού για βιασμό 45 χρόνια πριν

Μέσω ανακοίνωσης του δικηγόρου του, Ερβέ Τεμίμ, ο Ρόμαν Πολάνσκι αρνείται τις κατηγορίες της ηθοποιού Βαλεντίν Μονιέ για βιασμό που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες στην Le Parisien και σκέφτεται να μηνύσει την εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμηση.

«Η κατηγορία αφορά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα 45 χρόνια πριν. Ποτέ η κατηγορία αυτή δεν ήλθε σε γνώση του Ρόμαν Πολάνσκι, ή στη γνώση κάποιου δικαστικού ιδρύματος, εκτός από ένα γράμμα που εστάλη σε εισαγγελέα της Καλιφόρνια δύο χρόνια πριν, όπως δημοσιεύει η Le Parisien. Είναι αδύνατον μετά από τόσα χρόνια να συγκεντρώσει κανείς στοιχεία για να διατάξει μια σωστή έρευνα».

Ο Τεμίμ συμπλήρωσε επίσης πως ούτε ο ίδιος, ούτε φυσικά ο Ρόμαν Πολάνσκι θα συμμετάσχουν στην δίκη που προσπαθούν να στήσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωση, με αφορμή την έξοδο της ταινίας «Κατηγορώ» του Ρόμαν Πολάνσκι στις γαλλικές αίθουσες.

Η Γαλλίδα ηθοποιός σε λεπτομερή κατάθεση που δημοσίευσε η Le Parisien ανέφερε ότι θέλει τώρα να κατηγορήσει τον Πολάνσκι για τη σεξουαλική επίθεση σε σαλέ για σκι στις αρχές του 1975.

Η Μονιέ που πλέον είναι 62 ετών είπε: "Το 1975 με βίασε ο Ρομάν Πολάνσκι. Δεν είχα καμία σχέση μαζί του, ούτε προσωπική ούτε επαγγελματική, ούτε που τον γνώριζα. Συνέβη εξαιρετικά βίαια, όταν επιστρέψαμε στο σαλέ στο Γκσταντ της Ελβετίας αφού είχαμε κάνει σκι. Με χτύπησε, με έδειρε ώσπου παραδόθηκα και μετά με βίασε και με υπέβαλε σε όλου του είδους τις διαστροφές. Μόλις είχα γίνει 18 χρονών".

Η Μονιέ είπε ότι προσεκλήθη σε ταξίδι στις Άλπεις από μία φίλη που ήξερε τον Πολάνσκι και όταν έτυχε να βρεθεί μόνη μαζί του σε ski lift αυτός τη ρώτησε "θέλεις να το κάνουμε;". Του απάντησε "όχι" αλλά το ίδιο βράδυ ο Πολάνσκι μπήκε στο δωμάτιό της γυμνός, της έσκισε τα ρούχα και τη βίασε. "Είχα σοκαριστεί εντελώς. Ήμουν 50 κιλά, ο Πολάνσκι είναι κοντός αλλά μυώδης στα 42 του χρόνια. Πήρε το πάνω χέρι σε δύο λεπτά. Είπα στον εαυτό μου, είναι ο Ρομάν Πολάνσκι, δεν μπορεί να πάρει το ρίσκο να γνωστοποιηθεί αυτό, οπότε θα πρέπει να με σκοτώσει".

Αισθανόταν ένοχη γι’ αυτό που συνέβη και ήταν πολύ φοβισμένη για να απευθυνθεί στις αρχές. Φέρεται ότι ο Πολάνσκι απολογήθηκε κλαίγοντας ενώ άλλοι επισκέπτες του σαλέ την ενθάρρυναν να σιωπήσει.

Εκμυστηρεύτηκε τη δραματική αυτή στιγμή της σε κοντινούς φίλους και στον σύζυγό της το 1993. Αυτό το δράμα επανέρχεται κάθε φορά που αναφέρεται ο Πολάνσκι στις ειδήσεις, είπε η ηθοποιός.

Η Μονιέ που τώρα ζει στη Νέα Υόρκη είπε ότι επιτέλους μιλά έπειτα από 45 χρόνια εξαιτίας της υποκρισίας του Πολάνσκι.

Όπως είπε έχει αηδιάσει από τον τρόπο που ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί την πλοκή της ταινίας του για να αντικατοπτρίσει τη δική του υπόθεση στις ΗΠΑ.

"Είναι δυνατόν, υπό το πρόσχημα μιας ταινίας, υπό τη συγκάλυψη της ιστορίας, να ακούσεις το πρόσωπο που στιγμάτισε τη ζωή σου για πάντα να λέει "κατηγορώ" ενώ έχει εμποδίσει το θύμα του να τον κατηγορήσει;" τόνισε η ηθοποιός προσθέτοντας ότι η τραυματική ανάμνηση του τι της έκανε δεν θα φύγει ποτέ.

Καθώς το γεγονός συνέβη 20 χρόνια πριν, ακόμη και αν αποδειχθούν οι κατηγορίες το έγκλημα έχει παραγραφεί στη Γαλλία και η υπουργός ισότητας επιβεβαίωσε ότι ο Πολάνσκι δεν μπορεί να συλληφθεί πλέον γι' αυτές τις κατηγορίες, ενώ επισήμανε ότι καθώς το φερόμενο περιστατικό συνέβη στην Ελβετία η ίδια δεν μπορεί να παρέμβει στις νόμιμες διαδικασίες άλλης χώρας. Ωστόσο, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή της στην ηθοποιό.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της κατηγορίας της Βαλεντίν Μονιέ, ο Ζαν Ντιζαρντέν, πρωταγωνιστής του «Κατηγορώ» ακύρωσε τηλεοπτική του εμφάνιση, ενώ είναι σίγουρο πως ο Ρόμαν Πολάνσκι, αλλά και οι ηθοποιοί του, δεν θα βρεθούν στην απονομή των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις 7 Δεκεμβρίου στο Βερολίνου, όπου το «Κατηγορώ» είναι υποψήφιο σε όλες τις βασικές κατηγορίες.

Ο Πολάνσκι πλέον ζει στο Παρίσι με τη σύζυγό του Εμανουέλ Σενιέ, που είναι 33 χρόνια μικρότερή του και έχουν δύο παιδιά.

Πηγή: Daily Mail

Powered by TUODY Software