Ο αρκουδάκος Ούσκο με... αναπηρικό αμαξίδιο!

Ο αρκουδάκος Ούσκο με... αναπηρικό αμαξίδιο!
Ο Ούσκο, το αρκουδάκι που φιλοξενεί εδώ και αρκετούς μήνες ο Αρκτούρος και είναι ανάπηρο λόγω σοβαρού τραυματισμού του, μπορεί και κινείται πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο!

Το αμαξίδιο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά γι' αυτόν, ώστε να τον διευκολύνει στην κίνηση.

Φτιάχτηκε στην Ελλάδα από τον Βασίλη Τζιγκούρα, τον υδραυλικό, που εδώ και λίγους μήνες φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για κατοικίδια ζώα. (Η ομάδα του στο Facebook λέγεται +2 feet)

Το στοίχημα -που τελικά κερδήθηκε- ήταν βέβαια να το δεχθεί κι ο ίδιος ο Ούσκο, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο για αρκούδα στον κόσμο!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Αρκτούρου, το αμαξίδιο του επιτρέπει να κινείται εύκολα, ανώδυνα και χωρίς να τραυματίζεται.Ο Ούσκο, το μόλις ενός έτους αρκουδάκι που είχε βρεθεί πέρσι στην ΠΓΔΜ και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», είχε κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων, δεν κατάφερε να αποθεραπευθεί.

Όπως διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον «Αρκτούρο», έγιναν πολλές επαφές με εξειδικευμένους γιατρούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά «δυστυχώς όλοι συμφώνησαν ότι καμία επέμβαση δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει να περπατήσει ξανά».

«Γι' αυτό και αποφασίστηκε η λύση του αμαξιδίου που σχεδιάστηκε ειδικά γι' αυτόν και του επιτρέπει πλέον να κινείται εύκολα, ανώδυνα και χωρίς να τραυματίζεται», εξήγησε ο κ. Στεφάνου.

Πρόθεσε δε, ότι ο Ούσκο έχει προσαρμοστεί σε τέτοιο βαθμό με το αμαξίδιο, που μόλις το βλέπει, παίρνει θέση για να του περάσουν τα ειδικά λουριά!

«Αν και ο Ούσκο, λόγω του προβλήματός του, δεν θα μπορέσει να επανενταχθεί στη φύση, θα μπορέσει να ζήσει με ασφάλεια σε ειδικά διαμορφωμένο, μη επισκέψιμο για το κοινό, χώρο στις εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου", στην Αγραπιδιά Φλώρινας» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι καθώς το ζώο θα μεγαλώνει, θα χρειάζεται διαφορετικό αμαξίδιο προκειμένου να προσαρμόζεται στο εκάστοτε μέγεθός του.Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αρκτούρου:

"Μετά από πολύμηνη θεραπεία και περίθαλψη στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ο Ούσκο, το μικρό αρκουδάκι που βρέθηκε με κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, είναι πλέον σε θέση να κινείται και να ζει κατά το δυνατόν φυσιολογικά, χάρη στον σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικού αμαξιδίου υποστήριξης.

Το αμαξίδιο που σχεδιάστηκε ειδικά γι' αυτόν, του επιτρέπει τώρα να κινείται εύκολα, ανώδυνα και χωρίς να τραυματίζεται, και να μπορεί να ζει με την μικρότερη δυνατή ανθρώπινη παρέμβαση.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια ιατρική λύση για τον σοβαρό τραυματισμό του, έγιναν πολλές επαφές με εξειδικευμένους γιατρούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δυστυχώς όμως όλοι συμφώνησαν ότι καμία επέμβαση δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει να περπατήσει ξανά.

Ο Ούσκο, λόγω του προβλήματός του, δεν θα μπορέσει να επανενταχθεί στη φύση, θα μπορέσει όμως να ζήσει με ασφάλεια σε ειδικά διαμορφωμένο, μη επισκέψιμο για το κοινό, χώρο στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟ".

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: pets@nooz.gr


Powered by TUODY Software