Βίντεο: Αστυνομικοί σε έλεγχο κηδεμόνων σκύλων στην Κρήτη

Βίντεο: Αστυνομικοί σε έλεγχο κηδεμόνων σκύλων στην Κρήτη

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ανάρτησε ένα βίντεο στο Facebook, που δείχνει την εξόρμηση αστυνομικών για έλεγχο ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς στην Ιεράπετρα.

"Ας προσπαθήσουν οι φιλοζωικοί σύλλογοι να γίνει κάτι τέτοιο και στα δικά τους αστυνομικά τμήματα , κλείνοντας συνάντηση με τους διοικητές των τμημάτων, οι οποίοι έχουν εξάλλου σαφείς οδηγίες από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να προχωρούν σε συστηματικούς ελέγχους. Και κάπως έτσι συντελούμε στον περιορισμό των εγκαταλείψεων και στην αλλαγή των συνθηκών που διαβιώνουν τα ζώα, ΟΛΑ τα ζώα γιατί η κακοποίηση που αναφέρεται στον νόμο 4039/12 αφορά όλα τα ζώα, ξηράς, θάλασσας και αέρα..." έγραψε η κ. Μπομπολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησαν υπό τη νέα  ηγεσία του κ. Α. Ρουτζάκη από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης οι έλεγχοι όσον αφορά την ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) και καταγραφή των κηδεμόνων σκύλων και γατών αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων συντροφιάς.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου προέβη αυτεπαγγέλτως σε συλλήψεις και βεβαιώσεις προστίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ζώα, οι οποίες και θα συνεχιστούν.

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: pets@nooz.gr 

Powered by TUODY Software